Bejelentkezés





Új vagy első jelszó kérése

Természettudás Főiskolája

TTF

Eszterházy Károly Főiskola

EKF

Acta Biologica Plantarum Agriensis

abpacover

Annales Mathematicae et Informaticae

amicover

Dr. Kiss Attila

főiskolai tanár
Élelmiszertudományi Intézet
Élelmiszerkémiai és Biokémiai Tanszék

Díjak, elismerések

  • \"Fogyasztóvédelemért\" kitüntetés
    A díjat adta: x (2009)

  • Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje
    A díjat adta: Magyar Köztársaság (2009)

  • Eszterházy Károly emlékplakett
    A díjat adta: Eszterházy Károly Főiskola (2007)

  • Az \"Eszterházy Károly Főiskoláért\" díj
    A díjat adta: Eszterházy Károly Főiskola (2000)

  • Bolyai János Akadémiai Kutatási Ösztöndíj
    A díjat adta: x (1999)

  • Egyéni elismerésként különdíj
    A díjat adta: Leidenfrost Gyula Alapítvány (1998)

  • Eygéni elismerésként különdíj
    A díjat adta: Iniversitas Alapítvány (1997)

  • Alkotói Díj
    A díjat adta: Tehetséges Debreceni Fiatalokért Közalapítvány (1997)

  • Egyéni elismerésként különdíj
    A díjat adta: Leidenfrost Gyula Alapítvány (1996)

  • Egyéni elismerésként különdíj
    A díjat adta: Universitas Alapítvány (1995)

Folyóiratcikk

  1. Kiss Attila, Forgó Péter:
    Investigation on inulin-type oligosacharides with regard to HPCL analysis and prospective food applicability.
    Chemical Monthly 10, 485 - 485 (2011)

  2. Milinki Éva, Sz. Molnár, Kiss Attila, Virág Diána, Pénzesné Kónya Erika:
    Study of microelement accumulating characteristic of microalgae.
    Acta Botanica Hungarica 53, 159 - 167 (2011)

  3. Kiss Attila, Virág Diána, Forgó Péter:
    Investigation on plausible raction pathways of maillard transformation occurring in newly developed antioxidant rich bakery products.
    Journal of Food Composition and Analysis, megjelenés alatt

  4. Szalontai Helga, Adányi Nóra, Kiss Attila:
    Development of piezoelectric sensor for the detection of probiotic bacteria as well as antioxidants.
    Analytical Letters, megjelenés alatt

  5. Forgó Péter, Kiss Attila:
    Impact of diverse extraction procedures and fruit-types on bioactive component content profile.
    Journal of Food Composition and Analysis, megjelenés alatt

  6. Szalontai Helga, Adányi Nóra, Kiss Attila:
    Development of piezoelectric sensor for the detection of probiotic bacteria as well as antioxidants.
    Analytical Letters, megjelenés alatt

  7. Virág Diána, Kiss Attila, Naár Zoltán:
    Effect of Different Soil Microbes on the Bioaccessible Amounts of Distinctive Pesticides.
    Journal of Toxicology and Environmental Health, megjelenés alatt

  8. Forgó Péter, Kiss Attila:
    Impact of diverse extraction procedures and friut-types on bioactive component content profile.
    Journal of Science and Engineering, megjelenés alatt

  9. Forgó Péter, Kiss Attila:
    Comparative studies on active compound profile of anthocyanin-rich plant species.
    British Journal of Nutrition, megjelenés alatt

  10. Virág Diána, Kiss Attila, Forgó Péter, Biacs Péter Ákos:
    Development of functional bakery products with enhanced antioxidant activity and analytical exemination of their bioactive components.
    Hungarian Agricultural Research 9, 18 - 22 (2010)

  11. A. Vígh, N. Adányi, Csutorás Csaba, Kiss Attila:
    Development and characterization of FIA system for selective assay of L-ascorbic acid in food samples.
    Bioprocessing Biosystems Eng. 10, 0 - 0 (2010)

  12. Kiss Attila, Virág Diána:
    Modeling of environmental behaviour of distinctive pesticides types by maping possible photodegradation pathways.
    Pesticides: Formulation, effects, fate. Intech Publisher 1, 661 - 669 (2010)

  13. Diána Virág, Kiss Attila:
    Comparative study of accessibility of distinctive pesticides.
    Journal of Environmental and Science and Health 44, 69 - 75 (2009)

  14. Kiss Attila, Diána Virág:
    Photostability and photodegradation pathways of distinctive pesticides.
    Journal of Environmental Quality 38, 0 - 0 (2009)

  15. Kiss Attila, D. Virág:
    Interpretation and modelling of environmental behaviour of diserve pesticides by revealing photodecomposition mechanisms.
    Microchemical Journal 92, 0 - 0 (2009)

  16. N. Orbán, I. Kozák, M. Drávucz, Kiss Attila:
    LC-MS method developmetn to evaluate major triterpenes in skins and cuticular waxes of grape berries.
    International Journal of Food Science and Technology 44, 869 - 873 (2009)

  17. Forgó Péter,Kiss Attila :
    Application of liquid chromatographic methods to invetigate and compare biogenic amine content in food samples.
    Toxicological and Ecotoxicological Chemistry 92, 3 - 3 (2009)

  18. Pál Károly, Hócza-Huszti Katalin, Naár Zoltán, Kiss Attila:
    Quantification of probiotic bacteria, cultivated in prebiotic-containing liquid medium, by molecular method.
    Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica 56, 78 - 78 (2009)

  19. Zs. Koncz, Naár Zoltán, Kiss Attila, Á. Szécsi:
    PCR-based assay for the identification of enniatin-producing Fusarium species associated to wheat.
    Acta Alimentaria 38, 483 - 492 (2009)

  20. Bóka Beáta, Adányi Nóra, Ballagó Krisztina, Kiss Attila:
    Sajtok biogén amin tartalmának meghatározása diamin oxidáz enzim alapú amoperometriás bioszenzorral.
    Acta Academiae Agriensis, Sectio Biologiae 36, 25 - 35 (2009)

  21. Naár Zoltán, Kiss Attila, Péter Biacs:
    A method for technology risk assessment of grape and wine production in the Eger wine region.
    Hungarian Agricultural Research 17, 7 - 9 (2008)

  22. Katalin Kovács, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Investigation of the complex forming abilities of some fatty acids.
    microCAD 2008 International Scientific Conference Papers 1, 1 - 1 (2008)

  23. Zs. Koncz, K. Huszti, Naár Zoltán, Kiss Attila, Á. Szécsi:
    PCR-based assays for the identification of Fusarium spp. originated from wheat grain.
    Cereal Research Communications 36, 631 - 636 (2008)

  24. Zs. Koncz, Naár Zoltán, Kiss Attila, Á. Szécsi:
    Determination of the trichothecene mycotoxin chemotypes of Fusarium graminearum isolated from Hungary by PCR assay.
    Cereal Research Communications 36, 637 - 639 (2008)

  25. Kiss Attila, Diána Virág:
    GC-MS studies to map mechanistic aspects of photolytic decomposition of pesticides.
    Acta Agraria Debreciensis 28, 11 - 17 (2008)

  26. Diána Virág, Kiss Attila:
    Comparative studies to model bioavailability of pesticides in distinctive soil types.
    Acta Agraria Debreciensis 28, 17 - 25 (2008)

  27. Kiss Attila, Csutorás Csaba:
    Investigation of the mechanism of photodegradation of different pesticides.
    Microchemical Journal 85, 13 - 20 (2007)

  28. Csutorás Csaba, Kiss Attila:
    An efficient method for characterization of interaction of pesticides and different soil samples.
    Microchemical Journal 85, 141 - 149 (2007)

  29. Diána Virág, Naár Zoltán, Kiss Attila:
    Microbial toxicity of pesticide derivatives produced with UV-photodegration.
    Bullentin of Environmental Contamination and Toxicology 79, 356 - 359 (2007)

  30. D. Virág, Naár Zoltán, Kiss Attila:
    Investigation of potential biological impact of distinctive pesticides and their degradates.
    Microbiologica et Immunologica Hungarica 54, 143 - 143 (2007)

  31. Kiss Attila, D. Virág, A.A.M. Del Re, E. Capri, , G. Fragoulis, M. Trevisan:
    Mechanistic and kinetic aspects as well as biological effects of pesticides photodecomposition.
    Environmental Fate and Ecological Effects of Pesticides photodecomposition 1, 175 - 186 (2007)

  32. D. Virág, Kiss Attila, Z. Győri, Murányi Zoltán, A.A.M. Del Re, E. Capri, G. Fragoulis, M. Trevisan:
    Novel model systems for interpretation of pesticide-soils interaction.
    Environmental Fate and Ecological Effects of Pesticides photodecomposition 1, 237 - 244 (2007)

  33. K. Szováti, Murányi Zoltán, Kiss Attila, B. Tóth Szabolcs, D. Virág:
    Comparative examinations on model systems of pesticides biological uptake.
    Environmental Fate and Ecological Effects of Pesticides photodecomposition 1, 324 - 331 (2007)

  34. Kiss Attila, Diána Virág, Murányi Zoltán, B. Tóth Szabolcs:
    GC-MS investigation of interaction of pesticides with soil with regard to their bioavailability.
    Transactions of the University of Kosice 3, 57 - 63 (2006)

  35. Kiss Attila, S. Szabó, K. Abonyi:
    Connection of soil sensitivity and metal pollution.
    International Journal of Environmental Analytics 97, 54 - 62 (2003)

  36. Kiss Attila, Sz. Kovács:
    Soil sesitivity research in the Bükk mountains at areas exposed to waste deposits.
    Environmental Journal Chem. 23, 345 - 356 (2001)

  37. I. Kárász, Kiss Attila:
    Environmental education in teachers training in Hungary.
    Acta Pericemonologica Debrecina 1., 241 - 251 (2001)

  38. Kiss Attila:
    Complex study on revealing the impact of waste disposals.
    Scientific Journal of Montana University 87, 331 - 342 (2000)

  39. Kiss Attila, J. Balogh, Cs. Kovács:
    Hydrobiological condition-analysis of Galga Brook near Iklad.
    Hydrological Processes 73, 231 - 239 (1999)

  40. Kiss Attila, Z. Szalay, I. Miklós:
    Biochemical and environmental studies on the Rákos-stream with special regard to microbes and heavy metals.
    Environmetrics Suppl. 89, 345 - 354 (1999)

  41. Kiss Attila, E. Farkas, I. Sóvágó, E. C. Fusch, B. Lippert, M. Winken:
    Ternary Pd(II)-Gly-L-Met_nucleobase complexes: solution studies and crystal structure analysis of the 9-methylguanine compound.
    J. Chem. Soc. Dalton Trans. 1, 563 - 568 (1997)

  42. I. Sóvágó, Kiss Attila, D. Sanna, P. Marras, G. Micera:
    Potentiometric and spectroscopic studies on the ternary complexes of Cu(II) with dipeptides and nucleobases.
    Journal of Inorg. Biochem. 65, 103 - 108 (1997)

  43. I. Sóvágó, Kiss Attila, E. farkas, B. Lippert:
    Potentiometric and spectroscopic studies on the ternary complexes of Cu(II) and Pd(II) with peptides and nucleobases.
    NATO ASI Series 2/26, 521 - 536 (1997)

  44. Kiss Attila, E. Farkas, , I. Sóvágó, , B. Lippert:
    Solution equilibria of the ternary complexes of Pd(dien)Cl+ and Pd(terpy)Cl+ with nucleobases and N-acetyl amino acids.
    Journal of Inorg. Biochem. 67, 284 - 292 (1997)

  45. Kiss Attila, I. Sóvágó, B. Lippert:
    Spectroscopic and potenciometric studies on the interaction of trans with derivatives of amino acids.
    J. Chem. Soc. Dalton Trans. 1, 489 - 494 (1995)

  46. Kiss Attila, I. Sóvágó:
    Coordinating ability of N-terminal methionine, a residue with weakly coordinating sidechain.
    Polish J. Chem. 1, 1093 - 1101 (1994)

Konferenciacikk

  1. Csutorás Csaba, Fűtő Péter, Forgó Péter, Rácz László, Tajcs Zsolt, Kiss Attila:
    Monitoring of ochratoxin A content of must during fermentation.
    32nd Mycotoxin Workshop, 83 - 83 (2010)
    32nd Mycotoxin Workshop
    Lyngby, Dánia, 2010.06.14 - 2010.06.16.

  2. Rácz László, Fűtő Péter, Forgó Péter, Csutorás Csaba, Tajcs Zsolt, Kiss Attila:
    Monitoring of aflatoxin B1 content of must during fermentation.
    32nd Mycotoxin Workshop, 108 - 108 (2010)
    32nd Mycotoxin Workshop
    Lyngby, Dánia, 2010.06.14 - 2010.06.16.

  3. Szováti Katalin, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Examination on fatty acid composition of distinctive flours and oily seeds with regard to foodstuff fortification perspectives.
    Book of Abstracts EuroFoodChem, 164 - 164 (2009)
    EuroFoodChem XV. Food for the Future
    Koppenhága, Dánia, 2009.07.05 - 2009.07.08.

  4. Kiss Attila, Virág Diána:
    Elaboration of nove procedure for analysis of antooxidant capacity and its application to test newly developed functional biscuits.
    Book of Abstract EuroFoodChem, 194 - 194 (2009)
    XV. Food for the Future
    Koppenhága, Dánia, 2009.07.05 - 2009.07.08.

  5. Kiss Attila, Forgó Péter, Murányi Zoltán:
    Role of inulin and its degradates in prebioticeffect of newly developed functional foodstuff.
    Book of Abstracts EuroFoodChem, 195 - 195 (2009)
    XV. Food for the Future
    Koppenhága, Dánia, 2009.07.05 - 2009.07.08.

  6. Forgó Péter, Kiss Attila, Murányi Zoltán, Szováti Katalin:
    Isolation, identification and application of special bioactive plant components.
    Book of Abstracts EuroFoodChem, 196 - 196 (2009)
    XV. Food for the Future
    Koppenhága, Dánia, 2009.07.05 - 2009.07.08.

  7. Kiss Attila, Virág Diána:
    Revealing characterics of interaction between metals in soils and pesticides degradates.
    O23 Book of Abstracts, 51 - 51 (2009)
    10th International Symposium on applied Bioorganic Chemistry
    Debrecen, Magyarország, 2009.09.25 - 2009.09.28.

  8. Murányi Zoltán, Kiss Attila, Molnár Szabolcs:
    Speciation analysis of biologically available metal content of distinctive foodstuffs.
    Book of Abstracts, 52 - 52 (2009)
    10th International Symposium on Applied Bioinorganic Chemistry
    Debrecen, Magyarország, 2009.09.25 - 2009.09.28.

  9. Szováti Katalin, Murányi Zoltán, Kiss Attila:
    Modeling the complex forming processes in food products with special regard to the interactions between fatty acids and essential metals.
    Book of Abstracts, 181 - 181 (2009)
    10th International Symposium on Applied Bioinorganic Chemistry
    Debrecen, Magyarország, 2009.09.25 - 2009.09.28.

  10. Molnár Szabolcs, Murányi Zoltán, Kiss Attila:
    Examination on metal binding ability of alginic acid.
    Book of Abstracts, 194 - 194 (2009)
    10th International Symposium on Applied Bioinorganic Chemistry
    Debrecen, Magyarország, 2009.09.25 - 2009.09.28.

  11. János Petrusán, Kiss Attila:
    Study on revealing a new, simple and accurate analytical method for the determination of inulin and its thermally induced decomposition products.
    microCAD 2008 International Scientific Conference Papers, 0 - 0 (2008)

  12. Attila Víg, Nóra Adányi, Gyöngyi Gyémánt, Csutorás Csaba, Kiss Attila:
    New biosensoric measuring methods of antioxidant in food samples.
    microCAD 2008 International Scientific Conference Papers, 0 - 0 (2008)

  13. Katalin Szováti, Kálmán Rajkai, Kiss Attila, Murányi Zoltán, Ujfaludi László:
    Development of a new instrumental method to model the pesticide effect on the plant roots as a tool of plant nutrition.
    microCAD 2008 International Conference Papers, 0 - 0 (2008)

  14. Kornélia Héja, Sándor Turza, Murányi Zoltán, Kiss Attila:
    Development of new instrumental quality predictions with NIR methods in food industry aspects.
    microCAD 2008 International Scientific Conference Papers, 0 - 0 (2008)

  15. Beáta Bóka, Nóra Adányi-Kisbocskói, Kiss Attila:
    HPLC determination of biogenic amine content is foods.
    microCAD 2008 International Scientific Conference Papers, 0 - 0 (2008)

  16. Virág Diána, Kiss Attila:
    Különböző extrakciós eljárások összehasonlító elemzése peszticidek talajon történő kötődésének jellemzésére.
    12. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum, 238 - 245 (2007)

  17. Szováti Katalin, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    A biotikus környezet hatása eltérő peszticidek növényekbe történő penetrációjára.
    12. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum, 227 - 237 (2007)

  18. Diána Virág, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Elaboration of a novel method for comparative study of antioxidant activity of distinctive types of bakery products.
    microCAD 2008 International Scientific Conference Papers, 0 - 0 (2006)

  19. L. Gál, B. Báló, Orbán Sándor, Kiss Attila, T. Pók, T. Gál:
    Development of appelation origin control system of Egri Bikavér.
    Colloque International. Paysages de Vignes et de Vins., 35 - 35 (2003)
    Colloque International Paysages de Vignes et de Vins
    Fontevrand, Franciaország, 2003.07.02 - 2003.07.04.

Konferencia előadás

  1. Kiss Attila:
    Development of novel functional foodstuffs by utilising unique bioactive components identified by improve methods.
    I. fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó
    Budapest, Magyarország, 2010.08.17 - 2010.08.22.

  2. Kiss Attila:
    Fine analytical studies to reveal impacts of environmental factors on behaviour of pesticides.
    XIII. Italian-Hungarian Symposium on Spectrochemistry and Environmental Contamination and Food Safet
    Bologna, Olaszország, 2008.04.20 - 2008.04.24.

  3. Kiss Attila:
    Az élelmiszerbiztonság és technológiai fejlesztés kapcsolata az EGERFOOD Regionális Tudásközpont innovációs tevékenységének példáján keresztül.
    Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
    Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25.

  4. Kiss Attila:
    Investigation of the photodegradation mechanism of pesticedes as well as their interaction with soil samples.
    II. German-Hungarian Workshop on Chemical Diversity of Nature products
    Debrecen, Magyarország, 2006.04.04 - 2006.04.08.

  5. Kiss Attila:
    Élelmiszerbiztonsági kutatások az Egerfood Regionális Tudásközpontban.
    XV. Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos KOnferencia
    Debrecen, Magyarország, 2006.03.29 - 2006.03.31.

  6. Kiss Attila:
    Az élelmiszerbiztonságikutatások aktuális tendenciái.
    EGER-EXPO Szakkiállítás és Élelmiszerbiztonsági Konferencia
    Eger, Magyarország, 2006.09.01.

  7. Kiss Attila:
    Különböző peszticidek talajdegradációs, illetve biológiai hatásának modellezése.
    Analitikai Vegyészkonferencia, Bioanalitika 2004 Szimpózium
    Balatonföldvár, Magyarország, 2004.06.30 - 2004.07.02.

  8. Kiss Attila:
    Mobility and binding patterns of heavy metals in soils.
    X. International Trace Element Conference
    Budapest, Magyarország, 2002.07.04 - 2002.07.06.

  9. Kiss Attila:
    A növényvédőszerek bio- és környezeti kémiája.
    Országos Bio- és Talajkémiai Szimpózium
    Budapesti Műszaki Egyetem, Budapest, Magyarország, 2002.02.13.

  10. Kiss Attila:
    A környezetben található fémkomplexek vizsgálhatósága és biológiai hatása.
    Országos Környezetvédelmi Workshop
    Miskolci Egyetem, Miskolc, Magyarország, 2002.06.20 - 2002.06.21.

  11. Kiss Attila:
    A szerves mikroszennyezők a talajban és azok biokémiai vonatkozásai.
    Országos Bio- és Talajkémiai Szimpózium
    Pécs, Magyarország, 2002.09.04.

  12. Kiss Attila:
    Peszticidek fotolitikus degradációjának és biológiai hatásának vizsgálata.
    XXIV. Kémiai Előadói Napok, Szerves-, Gyógyszer- és Biokémiai Szimpózium
    Szeged, Magyarország, 2002.10.26 - 2002.10.28.

  13. Kiss Attila:
    A Rákos-patak revitalizációs koncepciója és az ahhoz kapcsolódó környezeti hatásvizsgálatok.
    Környezetvédelmi Konferencia
    Miskolci Egyetem, Miskolc, Magyarország, 2001.03.18.

  14. Kiss Attila:
    Talajérzékenységi vizsgálatok biológiai vonatkozásai.
    Országos Talajkémiai Szimpózium
    Magyar Tudományos Akadémia, Budapest, Magyarország, 2001.09.20.

  15. Kiss Attila:
    EU-normák és hazai szabályok a környezetvédelemben, a hulladékkezelésben.
    Környezetvédelmi Napok
    Eszterházy Károly Főiskola, Eger, Magyarország, 2000.04.19.

  16. Kiss Attila:
    Kémiai és hidrológiai jellegű hatásvizsgálatok helye a környezetvédelemben, különös tekintettel a hulladéklerakatok kérdéskörére.
    Országos Környezeti Kémiai Találkozó
    Debreceni Egyetem, Debrecen, Magyarország, 2000.05.25.

  17. Kiss Attila:
    A növényvédőszerek fotokatalizált degradációja.
    Regionális Környezetvédelmi Szimpózium
    Bay Zoltán Kutatási Intézet, Miskolctapolca, Magyarország, 2000.10.13.

  18. Kiss Attila:
    Human and Environment with special regard to role of metals in biological systems.
    BEETA International Environmental Conference
    Noszvaj, Magyarország, 1999.06.23 - 1999.06.26.

  19. Kiss Attila:
    Environmental protection and education in higher educetion in Hungary.
    Environmental protection and policity in Eastern and Western Europe
    Debrecen, Magyarország, 1999.08.28 - 1999.09.03.

  20. Kiss Attila:
    Fémtől függő betegségek és fémtartalmú gyógyszerek.
    Környezetvédelmi Napok
    Eszterházy Károly Főiskola, Eger, Magyarország, 1999.04.15.

  21. Kiss Attila:
    Az élővizek hidrobiológiai és kémia hatástanulmánya.
    Országos Környezeti Kémiai Szimpózium
    Szeged, Magyarország, 1999.09.08.

  22. Kiss Attila:
    A környezeti hatásvizsgálatok kémiai megközelítése.
    Országos Környezetvédelmi Találkozó
    Debrecen, Magyarország, 1998.06.04.

  23. Kiss Attila:
    A fémek humánbiológiai és környezeti szerepe.
    Regionális Környezetvédelmi Konferencia
    Miskolc, Magyarország, 1998.09.06.

Konferencia előadás poszterrel

  1. Rapi Sándor, Forgó Péter, Kiss Attila:
    Természetes peptidek stabilitásának vizsgálatai különböző környezeti hatások függvényében.
    Magyar Kémikusok Egyesülete 1. Nemzeti Konferencia
    Sopron, Magyarország, 2011.05.22 - 2011.05.25.

  2. Rapi Sándor, Forgó Péter, Kiss Attila:
    Bentonit nyomelemvizsgálatok és természetes vegyületek felületén való megkötődése.
    Magyar Kémikusok Egyesülete 1. Nemzeti Konferencia
    Sopron, Magyarország, 2011.05.22 - 2011.05.25.

  3. K. Pál, J. Szarvas, M. Hilyákné-Kadlott, O. Szén, Z. Naár, A. Kiss:
    Supplemetation of yoghurt by commercially available Bacillus clausii endospores.
    6th Probiotics, Prebiotics and New Food
    Universitá Urbaniana, Rome, Olaszország, 2011.09.11 - 2011.09.13.

  4. Kiss Attila, Forgó Péter:
    Elaboration of specific functional foodstuffs based on revealing antioxidants as well as microcomponent profile of purple corn.
    8th International Conference on Functional Foods for Chronic Diseases
    Las Vegas, Egyesült Államok, 2011.03.14 - 2011.03.18.

  5. Virág Diána, Kiss Attila, Molnár Szabolcs, Milinki Éva:
    Study of microelements accumulating characteristics of microalgae and alginic acid.
    8th International Conference on Functional Foods for Chronic Diseases
    Las Vegas, Egyesült Államok, 2011.03.14 - 2011.03.18.

  6. Rapi Sándor, Forgó Péter, Kiss Attila:
    The use of advanced separation techniques in the characterization of natural bioactive compounds of peptide type as novel and perspective functional food components.
    IUFoST 15th World Congress of Food Science and Technology
    Cape Town, Dél-Afrika, 2010.08.22 - 2010.08.26.

  7. Rapi Sándor, Forgó Péter, Kiss Attila:
    Oligo-Peptide Derivatives As Perspective Functional Food Components.
    Detection And Stability. 1st International Congress on Food Technology
    Antalya, Törökország, 2010.11.03 - 2010.11.06.

  8. O. Szén, K. Pál, J. Szarvas, A. Kiss, Z. Naár:
    Isolation and molecular identification of potential probiotic strains, originating from various natural sources.
    International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics
    Kosice, Szlovákia, 2010.06.15 - 2010.06.17.

  9. Kiss Attila, Forgó Péter:
    Functional food developments by utilizing antioxidants of unique feature.
    Pigments in food Conference
    Budapest, Magyarország, 2010.07.20 - 2010.07.24.

  10. Kiss Attila, Forgó Péter, Virág Diána:
    Investigation on plausible reaction pathways of Maillard transformation occurring in newly developed antioxidant rich bakery products.
    Pigments in food Conference
    Budapest, Magyarország, 2010.07.20 - 2010.07.24.

  11. J. Belovai, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Comparative studies on the extraction efficiencí of 6 distinctive procedures for yielding antioxidant-rich plant extracts.
    Pigments in food Conference
    Budapest, Magyarország, 2010.07.20 - 2010.07.24.

  12. J. Belovai, Forgó Péter, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Revealing bioactive component profiles of selected fruits and vegetables with special regard to their antioxidant capacity.
    Pigments in food Conference
    Budapest, Magyarország, 2010.07.20 - 2010.07.24.

  13. Molnár Szabolcs, Rapi Sándor, Virág Diána, Kiss Attila, Forgó Péter:
    Comparative study of propolis samples collected in various areas of Hungary and application perspectives in winemaking.
    Pigments in food Conference
    Budapest, Magyarország, 2010.07.20 - 2010.07.24.

  14. Szalontai Helga, Adányi Nóra, Kiss Attila:
    Development of piezoelectric biosensor for the detection of probiotic bacteria.
    7th Aegean Analytical Chemistry Days
    Mitilini, Görögország, 2010.09.28 - 2010.10.02.

  15. G. Csiffáry, P. Nagy, N. Adányi, Kiss Attila:
    Development of a biosensor for the determination of pesticides, based on the inhibition of acetylcholinesterase.
    7th Aegean Analytical Chemistry Days
    Mitilini, Görögország, 2010.09.28 - 2010.10.02.

  16. Molnár Szabolcs, Milinki Éva, Virág Diána, Kiss Attila:
    Study of microelement accumulating characteristics of microalgea.
    7th Aegean Analytical Chemistry Days
    Militini, Görögország, 2010.09.28 - 2010.10.02.

  17. H. Szalontai, N. Adányi, A. Véha, S. József, Kiss Attila:
    Enzyme-based portable amperometric biosensor device for food quality control.
    7th Aegean Analytical Chemistry Days
    Mitilini, Görögország, 2010.09.28 - 2010.10.02.

  18. Kiss Attila, Virág Diána, Forgó Péter:
    Development of Natural Component-Based Unique Functional Foodstuffs By Applying Specific Procedures Increasing Positive Biological Impact.
    1st International Congress on Food Technology
    Antalia, Törökország, 2010.11.03 - 2010.11.06.

  19. Kiss Attila, Forgó Péter:
    Development and Introduction of Dietary Supplement Tablet and Tea by Itilizing Purple Corn as Natural Antioxidant Resource.
    1th International Congress on Food Technology
    Antalia, Törökország, 2010.11.03 - 2010.11.06.

  20. Virág Diána, Forgó Péter, Kiss Attila:
    Investigation on Plausible Reaction Pathways of Malliard Transformation Occuring in Newly Developed Antioxidant Rich Bakery Prodcts.
    1th International Congress on Food Technology
    Antalia, Törökország, 2010.11.03 - 2010.11.06.

  21. Szalontai Helga, Murányi Zoltán, Kiss Attila:
    Constuction and Utilisation of a Miniaturised, Portable Biosensoric Device Capable of Multicomponental Food Analysis.
    1th International Congress on Food Technology
    Antalia, Törökország, 2010.11.03 - 2010.11.06.

  22. Kiss Attila, Virág Diána, Szováti Katalin:
    Comprehensive Approach to Characterise Conditions Primaly Affecting Plant Uptake of Diverse Pesticides.
    1th International Congress on Food Technology
    Antalia, Törökország, 2010.11.03 - 2010.11.06.

  23. Judit Belovai, Forgó Péter, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Assessment of Biologically Beneficial Components of Antioxidant Rich Extracts of Various Natural Resources.
    1th International Congress on Food Technology
    Antalia, Törökország, 2010.11.03 - 2010.11.06.

  24. Molnár Szabolcs, Rapi Sándor, Virág Diána, Kiss Attila, Forgó Péter:
    Complex Approach for Versatile Characterization of Distinctive Propolis Samples Providing the Basis of Propolis Containing Wine.
    1st International Congress on Food Technology
    Antalia, Törökország, 2010.11.03 - 2010.11.06.

  25. Szarvas J., Pál K., Naár Z., Tóth Á., Fejes Zs., Attila K.:
    Probiotikus baktériumtörzsek prebiotikum forrásokon mutatott növekedésének nyomonkövetése.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2009.10.28 - 2009.10.30.

  26. Szarvas J., Pál K., Szén O., Naár Z., Kiss A.:
    Prebiotikum tartalmú élelmiszerek baktériumokra kifejtett hatásának vizsgálata emésztési modellben.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2009.10.28 - 2009.10.30.

  27. Rapi Sándor, Forgó Péter, Kiss Attila:
    Study on bioactive di-, and tripeptide content in natural plant sources by HPLC methods with respect to functional food application.
    Scientific Conference on Nutraceuticals and Functional Foods
    Zilina, Szlovákia, 2009.06.09 - 2009.06.11.[követ]

  28. Rapi Sándor, Forgó Péter, Kiss Attila:
    Analysis of Natural Bioactive Peptides by Applying Novel HPLCmethods and Stabilizing Metals.
    ISABC 10 10th International Symposium on Applied Bioinorganic Chemistry
    Debrecen, Magyarország, 2009.09.25 - 2009.09.28.

  29. J. Szarvas, A. Geösel, S. Rapi, Z. Naár, J. Győrfi, A. Kiss:
    Improvement of the nutrition value of the king oyster mushroom (Pleurotus eryngii) by trace elements added to the substrate.
    EuroFood Chem Conference XV.
    Copenhagen, Dánia, 2009.07.05 - 2009.07.08.

  30. J. Szarvas, Á. Tóth, Z. Naár, K. Pál, Zs. Fejes, A. Kiss:
    Tracking of bacterial proliferation dynamics by classical cultivation and real-time PCR methods.
    EuroFood Chem Conference XV.
    Copenhagen, Dánia, 2009.07.05 - 2009.07.08.

  31. Virág Diána, Kiss Attila, Szováti Katalin, Murányi Zoltán:
    Model studies on accessibility of various pesticedes for agricultural plants.
    EuroFoodChem XV. Food for the Future
    Koppenhága, Dánia, 2009.07.05 - 2009.07.08.

  32. Kiss Attila, Virág Diána:
    Impact of soils and metals on the photodegradation of diverse pesticides.
    IX. Pesticide behaviour in solis, water and air
    York, Egyesült Királyság, 2009.09.14 - 2009.09.16.

  33. Kiss Attila, Katalin Szováti, Murányi Zoltán:
    Examination of the influence of soil types on pesticide bioavailability.
    IX. Pesticide behaviour in solis, water and air
    York, Egyesült Királyság, 2009.09.14 - 2009.09.16.

  34. Virág Diána, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Study on binding ability of pesticides to soils and the impact of soils parameters.
    IX. Pesticide behaviour in soils, water and air
    York, Egyesült Királyság, 2009.09.14 - 2009.09.16.

  35. Virág Diána, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Effect of different soil microbes on the bioaccessible amounts of distinctive pesticides.
    IX. Pesticide behaiour in soils, water and air
    York, Egyesült Királyság, 2009.09.14 - 2009.09.16.

  36. Helga Szalontai, Nóra Adányi, Kiss Attila:
    Development of a multi-functional portable amperometric biosensor.
    4th International workshop on biosensors for food safety and environmental monitoring
    Tangier, Marokkó, 2009.10.01 - 2009.10.03.

  37. Szalontai Helga, Adányi Nóra, Kiss Attila:
    Quartz crystal microbalance (QCM) based immunosensor for food quality control.
    4th International Workshop on Biosensors for food safety and environmental monitoring
    Tangier, Marokkó, 2009.10.01 - 2009.10.03.

  38. Forgó Péter, Kiss Attila, Murányi Zoltán, Szováti Katalin:
    Comparative studies on yielding and characterization of nature bioactive compounds.
    11th asein Food Conference
    Bandar Seri Begawan, Brunei, 2009.10.21 - 2009.10.23.

  39. Kiss Attila, Virág Diána:
    Development of a new functional foodstuff and novel procedures for identification of relevant bioactive components.
    11th Asean Food Conference
    Bandar Seri Begawan, Brunei, 2009.10.21 - 2009.10.23.

  40. Kiss Attila, Virág Diána, Szováti Katalin:
    Investigations on factors affecting plant uptake of pesticides.
    11th Asean Food Conference
    Bandar Seri Begawan, Brunei, 2009.10.21 - 2009.10.23.

  41. Pál Károly, Hócza-Huszti Katalin, Naár Zoltán, Kiss Attila:
    Quantification of probiotic bacteria, cultivated in prebiotic-containing liquid medium, by molecular method.
    2nd Central European Forum for Microbiology
    Keszthely, Magyarország, 2009.07.07 - 2009.07.09.

  42. Rapi Sándor, Forgó Péter, Kiss Attila:
    Peptid típusú bioaktív anyagok kinyerése és meghatározása fukcionális élelmszer fejlesztés céljából.
    Lippay János-Ormos Imre-Vas Károly Tudományos Ülésszak
    Budapest, Magyarország, 2009.10.28 - 2009.10.30.

  43. Szarvas József, Pál Károly, Naár Zoltán, Kiss Attila:
    Probiotikus baktériumtörzsek prebiotikum forrásokon mutatott növekedésének nyomonkövetése.
    Lippai János-Ormos Imre-Vas Károly Tudományos Ülésszak
    Budapest, Magyarország, 2009.10.28 - 2009.10.30.

  44. Virág Diána, Kiss Attila:
    Új eljárás kifejlesztése az antioxidáns-kapacitás mérésére és alkalmazása újonnan kifejlesztett funkcionális élelmiszerek vizsgálatára.
    Lippay János-Ormos Imre-Vas Károly Tudományos Ülésszak
    Budapest, Magyarország, 2009.10.28 - 2009.10.30.

  45. Forgó Péter, Kiss Attila, Murányi Zoltán, Szováti Katalin:
    Összehasonlító vizsgálatok természetes bioaktív vegyületek kinyerésére és meghatározására.
    Lippay János-Ormos Imre-Vas Károly Tudományos Ülésszak
    Budapest, Magyarország, 2009.10.28 - 2009.10.30.

  46. Kiss Attila, Virág Diána:
    Új funkcionális élelmiszerek kifejlesztése és újszerű eljárások kidolgozása a jelentős bioaktív hatóanyagok meghatározására.
    Lippay János-Ormos Imre-Vas Károly Tudományos Ülésszak
    Budapest, Magyarország, 2009.10.28 - 2009.10.30.

  47. Szalontai Helga, Adányiné Kisbocskói Nóra, Kiss Attila:
    Kvarckristály mikromérleg (QCM) alapú immunoszenzor alkalmazása élelmiszerminőségi vizsgálatokban.
    Lippay János-Ormos Imre-Vas Károly Tudományos Ülésszak
    Budapest, Magyarország, 2009.10.28 - 2009.10.30.

  48. J. Petrusán, Kiss Attila:
    Development of a new accurate analytical method to revesl the thermal degradation mechanism of inulin.
    XIII. Italian-Hungarian symposium on Spectrochemistry and Environmental Contamination and Food Safet
    Bologna, Olaszország, 2008.04.20 - 2008.04.24.

  49. K. Szováti, D. Virág, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Extensive comparative studies on characterisation relation between major soil parameters and pesticide bioavailability.
    XIII. Italian-Hungarian symposium on Spectrochemistry and Environmental Contamination and Food Safet
    Bologna, Olaszország, 2008.04.20 - 2008.04.24.

  50. Murányi Zoltán, Kiss Attila:
    Characterization of predominant forms and extent of accessibility for selected metals by development of a novel model system.
    XIII. Italian-Hungarian symposium on Spectrochemistry and Environmental Contamination and Food safet
    Bologna, Olaszország, 2008.04.20 - 2008.04.24.

  51. Forgó Péter, Kiss Attila, N. Orbán:
    HPLC-MS studies on revealing unique triterpene saponin components in skins and cuticular waxes of Grape and wine.
    XIII. Italian-Hungarian symposium on Spectrochemisrty and Environmental Contamination and Food Safet
    Bologna, Olaszország, 2008.04.20 - 2008.04.24.

  52. Forgó Péter, Kiss Attila, Á. Oszlánczi:
    Development of novel analytical methods to investigate biogenic amine content of food samples.
    XIII. Italian-Hungarian symposium on Spectrochemistry and Environmental Contamination and Food Safet
    Bologna, Olaszország, 2008.04.20 - 2008.04.24.

  53. Virág Diána, Naár Zoltán, Kiss Attila:
    Sensitivity of common soil microfungi to the UV-photodegradation derivatives of pesticides.
    4. Magyar Mikológiai Konferencia
    Debrecen, Magyarország, 2008.05.29 - 2008.05.31.

  54. Kiss Attila, János Petrusán:
    Development of a new functional food product and novel methods to reveal the thermal degradation mechanism and the prebiotic effect of inulin.
    4th EPSO Conference
    Toulon, Franciaország, 2008.06.22 - 2008.06.26.

  55. Kiss Attila, Szováti Katalin, Murányi Zoltán:
    Characterisation of bioavalability of distinctive pesticides by applying model-plants an optimised extraction method.
    4th EPSO Conference
    Toulon, Franciaország, 2008.06.22 - 2008.06.26.

  56. Virág Diána, Kiss Attila:
    Elaboration technological procedure and chemical composition of a special confectionary product with anhanced antioxidant activity.
    4th EPSO Conference
    Toulon, Franciaország, 2008.06.22 - 2008.06.26.

  57. Kiss Attila, Virág Diána:
    Revealing role of environmental factors of accessibility of pesticides with special regard to the soil characteristics.
    4th EPSO Conference
    Toulon, Franciaország, 2008.06.22 - 2008.06.26.

  58. Kiss Attila, Diána Virág, Zoltán Győri:
    Development of a new functional biscuit and a novel procedure to determine antioxidant capacity.
    14th World Congress of Food Science and Technology, \"Fodd for Health and Wellbeing\"
    Shanghai, Kína, 2008.10.19 - 2008.10.24.

  59. Virág Diána, Szováti Katalin, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Bioavailability of distinctive pesticides for different modell plants as a key factor in hazard assessment.
    World Congress of Food Science and Technology \"Food for Health and Wellbeing\"
    Shanghai, Kína, 2008.10.19 - 2008.10.24.

  60. Kiss Attila, János Petrusán, Forgó Péter:
    Degradates of inulin as active components of a new functional foodstuff of prebiotic effect.
    14th World Congress of Food Science and technology \"Food for Health and Wellbeing\"
    Shanghai, Kína, 2008.10.19 - 2008.10.24.

  61. Szováti Katalin, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Comparative analysis of fatty acid composition of selected cereals for further functional foodstuff application.
    14th World Congress of Food Science and Technology \"Food for Health and Wellbeing\"
    Shanghai, Kína, 2008.10.19 - 2008.10.24.

  62. K. Héja, S. Turza, Murányi Zoltán, Kiss Attila:
    Developments of NIR measuring technique for fast and prompt food analysis.
    International Scientific Conference on Cereals- their products and processing
    Debrecen, Magyarország, 2008.10.27 - 2008.10.28.

  63. Zs. Koncz, Naár Zoltán, Kiss Attila, Á. Szécsi:
    Assessment of mycotoxin capability of different chemotypes of fusarium graminearum in case of hungarian wheat species.
    International Scientific Conference on Cereals- their products and processing
    Debrecen, Magyarország, 2008.10.27 - 2008.10.28.

  64. B. Lénárt, Zs. Fejes, Naár Zoltán, Kiss Attila:
    Comparative study of the efficiency for pre-biotic materials in different food types and raw materials.
    International Scientific Conference on Cereals -their products and processing
    Debrecen, Magyarország, 2008.10.27 - 2008.10.28.

  65. K. Szováti, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Comparison of active components of distinctive variants of barley and wheat with special regard to technological processing possibility.
    International Scientific Conference on Cereals-their products and processing
    Debrecen, Magyarország, 2008.10.27 - 2008.10.28.

  66. Szováti Katalin, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Role of extraction techniquesin obtaining fatty acids and antioxidants from different cereals for further functional food application.
    International Scientific Conference on Cereals- their products and processing
    Debrecen, Magyarország, 2008.10.27 - 2008.10.28.

  67. D. Virág, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Development of manufacturing processes of functional bakery products fortified with amino acids and vitamines.
    International Scientific Conference on Cereals- their products and processing
    Debrecen, Magyarország, 2008.10.27 - 2008.10.28.

  68. Lénárt Boglárka, Naár Zoltán, Kiss Attila:
    Különböző prebiotikus anyagok probiotikumokra gyakorolt hatásának vizsgálata emésztési modellkísérletek által.
    Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
    Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25.

  69. Rapi Sándor, Prokisch József, Murányi Zoltán, Kiss Attila:
    Speciális minőségű borok, illetve bioaktív komponensekkel dúsított alapanyagok előállítása.
    Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
    Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25.

  70. Murányi Zoltán, Kiss Attila, Kovács Katalin, Rapi Sándor:
    Élelmiszerek fémtartalma biofelvehetőségével kapcsolatos modellkísérletek.
    XVI. Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
    Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25.

  71. Koncz Zsuzsanna, Huszti Katalin, Naár Zoltán, Kiss Attila, Szécsi Árpád:
    Hazai Fusarium graminearium-izolátumok azonosítása fajspecifikus PCR alapú módszerrel.
    XVI. Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
    Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25.

  72. Héja Kornélia, Turza Sándor, Murányi Zoltán, Kiss Attila:
    NIR technika alkalmazási lehetőségei élelmiszer alapanyagok vizsgálatokra.
    XVI. Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
    Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25.

  73. Víg Attila, Iglói Attila, Csutorás Csaba, Kiss Attila, Szováti Katalin:
    C-vitamin sorozatmérésére alkalmas új analitikai mérőműszer kifejlesztése.
    XVI. Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
    Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25.

  74. Huszti Katalin, Naár Zoltán, Kiss Attila, Szarvas József:
    Hústermékek összetételének meghatározása Real-time PCR alapú módszerrel.
    XVI. Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
    Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25.

  75. Szováti Katalin, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Hús- és sütőipari alapanyagok zsírsavösszetételének vizsgálata eredetazonosítás céljából.
    XVI. Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
    Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25.

  76. Forgó Péter, Orbán Norbert, Kiss Attila, Virág Diána:
    Módszerfejlesztési kísérletek és egyedi triterpén-szaponin komponensek analízise szőlő növényben finomanalitikai eljárásokkal.
    XVI. Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
    Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25.

  77. Petrusán János, Kiss Attila, Murányi Zoltán, Lénárt Boglárka:
    Prebiotikumok hődegradációjának vizsgálata és a bomlástermékek új analitikai módszerrel való meghatározása.
    XVI. Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
    Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25.

  78. Virág Diána, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Különböző típusú élelmiszerek antioxidáns aktivitásának mérésére alkalmas módszer kifejlesztése.
    XVI. Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
    Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25.

  79. Koncz Zsuzsanna, Naár Zoltán, Kiss Attila, Szécsi Árpád:
    Enniatin-termelő fuzáriumfajok azonosítása polimeráz-láncreakcióval.
    4. Magyar Mikológiai Konferencia
    Debrecen, Magyarország, 2008.05.29 - 2008.05.31.

  80. Kóti K., Huszti K., Naár Z., Kiss A., Szarvas J.:
    Kísérletek hústermékek húsösszetételének mennyiségi megállapítására PCR alapú módszerekkel.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2007.11.07 - 2007.11.08.

  81. Naár Zoltán, Kiss Attila, Rapi Sándor, Kozák Olivér:
    Heat transformation pathways of inulin and relavant technological development.
    Function Food Net workshop
    Budapest, Magyarország, 2007.03.26 - 2007.03.27.

  82. Virág Diána, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Comparative studies on novel model systems characterising bioavailability of pesticides of different types of soils.
    microCAD 2007 International Scientific Conference
    Miskolc, Magyarország, 2007.03.22 - 2007.03.23.

  83. Szováti Katalin, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Studies on incorporation of pesticides by biological systems by comparison of distinctive models.
    microCAD 2007 International Scientific Conference
    Miskolc, Magyarország, 2007.03.22 - 2007.03.23.

  84. Kiss Attila, Naár Zoltán:
    Consumerfocusing complex traceability systems, new food parameters and deviced with new info-communication system.
    Functional Food Net workshop
    Budapest, Magyarország, 2007.03.26 - 2007.03.27.

  85. Kiss Attila, Naár Zoltán, Biacs Péter Ákos:
    Risk assessment procedure in a hungarian grape producing and wine processing company.
    XXXth World Congress of Vine and Wine
    Budapest, Magyarország, 2007.06.10 - 2007.06.16.

  86. Kiss Attila, Murányi Zoltán, L. Németh:
    Speciation analysis of biologically available metal content of foods.
    TRACEL 2007 2nd International Symposium on Trace Elements and Health
    Helsinki, Finnország, 2007.06.18 - 2007.06.20.

  87. Murányi Zoltán, Kiss Attila, Csutorás Csaba:
    Estimation of biologically available metal content of foods.
    TRACEL 2007 International Symposium on Trace Elements and Health
    Helsinki, Finnország, 2007.06.18 - 2007.06.20.

  88. Kiss Attila, Naár Zoltán, Virág Diána:
    Mechanistic, kinetic and biological aspects of photodecomposition of pesticides.
    10th International Symposium on Soil and Plant Analysis
    Hunfgarian Academy of Sciences, Budapest, Magyarország, 2007.06.11 - 2007.06.15.

  89. Szováti Katalin, Murányi Zoltán, Kiss Attila, B. Tóth Szabolcs, Virág Diána:
    Elaboration of novel systems to characterize biological access of pesticides.
    10th International Symposium on Soil and Plant Analysis
    Hungarian Academy of Sciences, Budapest, Magyarország, 2007.06.11 - 2007.06.15.

  90. Virág Diána, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    New concept of modeling adsorption capability of soils with regard to different pesticides.
    10th International Symposium on Soil and Plant Analysis
    Hungarian Academy of Science, Budapest, Magyarország, 2007.06.11 - 2007.06.15.

  91. Kiss Attila, Virág Diána:
    Mechanistic and kinetic aspects as well as biological effects of pesticides\' photodecomposition.
    XIII. Symposium in Pesticide Chemistry
    Piacenza, Olaszország, 2007.09.03 - 2007.09.06.

  92. Kiss Attila, D. Virág, Z. Győri, Murányi Zoltán:
    Novel model systems for interpretation of pesticide-soils interaction.
    XIII. Symposium in Pesticide Chemistry
    Piacenza, Olaszország, 2007.09.03 - 2007.09.06.

  93. Szováti Katalin, Murányi Zoltán, Kiss Attila, B. Tóth Szabolcs, Virág Diána:
    Comparative examination on model systems of pesticides biological uptake.
    XIII. Symposium in Pesticide Chemistry
    Piacenza, Olaszország, 2007.09.03 - 2007.09.06.

  94. Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Development of a novel method to access and biologically available metal content of distinctive food types.
    Food Processing-Innovation-Nutrition-Helathy Consumers ICSC
    Radenci, Szlovénia, 2007.09.22 - 2007.09.26.

  95. K. Héja, S. Turza, Murányi Zoltán, Kiss Attila:
    Method development for NIR technique to utilize as a tool of fast and prompt food analysis.
    Food Processing-Innovation-Nutrition-Healthy Consumers
    Radenci, Szlovénia, 2007.09.22 - 2007.09.26.

  96. Szováti Katalin, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Characterizationof pesticide uptake of wheat by applying distinctive chemical methods.
    Food Processing-Innovation-Nutrition-Healthy Consumers ICSC
    Radenci, Szlovénia, 2007.09.22 - 2007.09.26.

  97. D. Virág, Kiss Attila, J. Prokisch:
    Elaboration of improved FRAP method for testing antioxidant activity of nwly developed functional bakery products.
    Food Processing-Innovation-Nutrition-Healthy Consumers ISCS
    Radenci, Szlovénia, 2007.09.22 - 2007.09.26.

  98. Virág Diána, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Examinations of impact of soil characteristics and chemical feature of pesticides on their bioavailability.
    Food Processing-Innovation-Nutrition-Healthy Consumers
    Radenci, Szlovénia, 2007.09.22 - 2007.09.26.

  99. N. Orbán, O. Kozák, M. Drávucz, Kiss Attila:
    Revealing of major Triterpene components of selected grape varieties by LC-MS.
    Balaton Symposium
    Balatonfüred, Magyarország, 2007.09.05 - 2007.09.08.

  100. Kiss Attila, Virág Diána, Naár Zoltán:
    Peszticidek fotodegradációs mechanizmusának, kinetikájának és biológiai hatásának modellezése.
    MKE Centenáriumi Vegyészkonferencia
    Sopron, Magyarország, 2007.05.29 - 2007.06.01.

  101. Szováti Katalin, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Újszerű modellrendszerek bevezetése peszticidek biológiai felvehetőségének jellemzésére.
    MKE Centenáriumi Vegyészkonferencia
    Sopron, Magyarország, 2007.05.29 - 2007.06.01.

  102. Lakatos Edina, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Élelmiszeripari termékek fémspeciációs vizsgálata és biológiai hozzáférhető mennyiségének modellezése.
    MKE Centenáriumi Vegyészkonferencia
    Sopron, Magyarország, 2007.05.29 - 2007.06.01.

  103. Virág Diána, Kiss Attila:
    Peszticidek biológiai hozzáférhetőségének modellezése eltérő talajtípusokkal történő kölcsönhatás vizsgálatával.
    MKE Centenáriumi Vegyészkonferencia
    Sopron, Magyarország, 2007.05.29 - 2007.06.01.

  104. Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Élelmiszerbiztonság és technológiai fejlesztés kapcsolata az Egerfood Regionális Tudásközpont innovációs tevékenységének példáján keresztül.
    VIII. Környezetvédelmi Analitikai és Technológiai Konferencia
    Eger, Magyarország, 2007.10.10 - 2007.10.12.

  105. Kiss Attila, Virág Diána, Naár Zoltán:
    Peszticidek degradációjának kinetikai, mechanisztikus és biológiai aspektusai.
    VIII. Környezetvédelmi Analitikai és Technológiai Konferencia
    Eger, Magyarország, 2007.10.10 - 2007.10.12.

  106. Héja Kornélia, Turza Sándor, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Élelmiszeripari technológiák hatékonyságának vizsgálata NIR technikával - Examination of efficiency of food industrial technologies with NIR spectroscopy.
    \"Lippay János - Ormis Imre - Vas Károly Tudományos Ülésszak\"
    Corvinus Egyetem, Budapest, Magyarország, 2007.11.07 - 2007.11.08.

  107. Murányi Zoltán, Kiss Attila, Kovács Katalin:
    Development of a novel method to assess and compare biologically available metal content of distinctive food types.
    \"Lippay János - Ormos Imre - Vas Károly Tudományos Ülésszak\"
    Corvinus Egyetem, Budapest, Magyarország, 2007.11.07 - 2007.11.08.

  108. Virág Diána, Kiss Attila, Prokisch Lajos:
    New procedure to examine antioxidant composition and capacity of distinctive foodstuff.
    \"Lippay János-Ormos Imre-Vas Károly Tudományos Ülésszak
    Corvinus Egyetem, Budapest, Magyarország, 2007.11.07 - 2007.11.08.

  109. Szováti Katalin, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Introduction of novel parameters for origin identification of meat products based on fatty acid analysis.
    \"Lippay János-Ormos Imre-Vas Károly Tudományos Ülésszak\"
    Corvinus Egyetem, Budapest, Magyarország, 2007.11.07 - 2007.11.08.

  110. Orbán Norbert, Kozák Imre Olivér, Drávucz Mónika, Kiss Attila:
    Evaluation of major triterpenes in skins and cuticular waxes of grapes berries by LC-MS.
    Lippay János-Ormos Imre-Vas Károly Tudományos Ülésszak
    Corvinus Egyetem, Budapest, Magyarország, 2007.11.07 - 2007.11.08.

  111. Víg Attila, Gyémánt Gyöngyi, Csutorás Csaba, Kiss Attila:
    Development of new analytical procedure for investigation of food antioxidants.
    Lippay jános-Ormos Imre-Vas Károly Tudományos Ülésszak
    Corvinus Egyetem, Budapest, Magyarország, 2007.11.07 - 2007.11.08.

  112. Kiss Attila, Csutorás Csaba:
    Modelling environmental behaviour of photosensitive pesticides by revealing features of degradation and possible ways of interactions.
    XI. International Congress of Pesticide Chemistry
    Kobe, Japán, 2006.08.05 - 2006.08.13.

  113. Kiss Attila, Rácz László, Naár Zoltán, Virág Diána:
    Microbial toxicity of herbicide derivatives produced with UV-photodegradation.
    XI. International Congress of Pesticide Chemistry
    Kobe, Japán, 2006.08.05 - 2006.08.13.

  114. Z. Győri, Kiss Attila, Murányi Zoltán, Diána Virág:
    Bioavailability of different photosensitive pesticides and their metabolites in different soils.
    XI. International Congress of Pesticide Chemistry
    Kobe, Japán, 2006.08.05 - 2006.08.13.

  115. Csutorás Csaba, Kiss Attila:
    Investigation of the interaction of pesticides andsoil samples.
    XI. International Congress of Pesticide Chemistry
    Kobe, Japán, 2006.08.05 - 2006.08.13.

  116. Kiss Attila, Virág Diána, Murányi Zoltán:
    New approaches to create model systems for pesticide bioavailability and soil adsorption.
    XVIII. Slovak Spectroscopic Conference
    Spisska Nova Ves, Szlovákia, 2006.10.15 - 2006.10.18.

  117. Virág Diána, Kiss Attila, B. Tóth Szabolcs:
    Study of photodecomposition products and kinetics of distinctive pesticides.
    XVIII. Slovak Spectroscopic Conference
    Spisska Nova Ves, Szlovákia, 2006.10.15 - 2006.10.18.

  118. Szováti Katalin, Murányi Zoltán, Kiss Attila, B. Tóth Szabolcs, Virág Diána:
    Comparative studies on novel model systems characterising plant uptake of pesticides from different soil types.
    XVIII. Slovak Spectroskopic Conference
    Spisska Nova Ves, Szlovákia, 2006.10.15 - 2006.10.18.

  119. Virág Diána, Naár Zoltán, Kiss Attila:
    Biological test experiments on modeling effect of pesticide decomposition products.
    4th International Plant Protection Symposium
    Debrecen, Magyarország, 2006.10.18.

  120. Kiss Attila, Virág Diána, Csutorás Csaba:
    GC-MS studies to map mechanistic and kinetic aspects of photolytic decomposition of pesticides.
    New challenges and responses in food research
    Debrecen, Magyarország, 2006.12.07.

  121. Kiss Attila, Virág Diána, Murányi Zoltán:
    Comparative studies to model bioavailability of pesticides in distinctive soil types.
    New challenges and responses in food research
    Debrecen, Magyarország, 2006.12.07.

  122. Kiss Attila, Naár Zoltán, Biacs Péter:
    EGERFOOD - a new regional science centre in North-Eastern Hungary.
    I. SAFE International Congress on Food Safetx
    Budapest, Magyarország, 2006.06.19.

  123. Naár Zoltán, Kiss Attila:
    Inulin-tartalmú funkcionális élelmiszerek kifejlesztésére irányuló kísérletek.
    Bio- és funkcionális élelmiszerek konferencia
    Szeged, Magyarország, 2006.11.07.

  124. Kiss Attila, Csutorás Csaba, Virág Diána:
    Revealing of photodegradation reaction mechanisms of distinctive pesticides.
    XXXIV. Colloquium Spectroscopium Intermationale (CSI 2005)
    Antwerpen, Belgium, 2005.09.04 - 2005.09.09.

  125. Csutorás Csaba, Kiss Attila:
    Investigation of the interaction of pesticides and soil samples.
    XXXIV. Colloquium Spectroscopium Internationale (CSI 2005)
    Antwerpen, Belgium, 2005.09.04 - 2005.09.09.

  126. Csutorás Csaba, Kiss Attila:
    An efficient method for characterization of interaction of pesticides and different soil samples.
    XII. Hungarian-Italian Symposium on Spectrochemistry
    Pécs, Magyarország, 2005.10.23 - 2005.10.27.

  127. Kiss Attila, Csutorás Csaba:
    Investigation of the mechanism of photodegradation of different pesticides.
    XII. Hungarian-Italian Synposium on Spectrochemistry
    Pécs, Magyarország, 2005.10.23 - 2005.10.27.

  128. Kiss Attila, Naár Zoltán, Biacs Péter:
    Complex food safety in Eger.
    International Congress on Food Safety: \"Nutrition and Food Safety: Evaluation of Benefits and Risks
    Budapest, Magyarország, 2005.06.11 - 2005.06.14.

  129. Kiss Attila, Csutorás Csaba, Virág Diána:
    Comparative studies on ways of photolytic degradation of pesticides of different types.
    Euroanalysis XIII.
    Salamanca, Spanyolország, 2004.09.05 - 2004.09.10.

  130. Csutorás Csaba, Kiss Attila:
    Phoztochemical degradation of s-triazine type pesticides.
    Euroanalysis XIII.
    Salamanca, Spanyolország, 2004.09.05 - 2004.09.10.

  131. Kiss Attila, Rapi Sándor:
    Photolytic degradation of pesticides and biochemical impact assessment of products.
    XIX IUPAC Symposyum on Photochemistry
    Budapest, Magyarország, 2002.07.14 - 2002.07.19.

  132. Kiss Attila, A. Gáspár, Cs. Ágoston:
    Human biochemical aspects of the formes of occurence and manners of uptake of heavy metals in soils.
    International Workshop on Environmental Biochemisrty
    Lisszabon, Portugália, 2001.07.21.

  133. Kiss Attila:
    Solid waste disposals and environmental managemant of toxic wastes in Hungary.
    Newman College
    Birmingham, Egyesült Királyság, 1999.06.13.

  134. Kiss Attila:
    Bio-, and environmental chemistry of heavy metals with special regard to mobility and human uptake.
    Workshop on \"Environmental protection and chemistry\"
    Miskolc, Magyarország, 1998.08.05 - 1998.08.08.

  135. Kiss Attila:
    Heavy metals in minind residues in Hungary.
    Workshop on environmental protection and education
    Montana, Az Amerikai Egyesült Államok Külső Szigetei, 1998.06.20 - 1998.07.20.

  136. Kiss Attila, I. Sóvágó:
    Potentiometric and strutural examinations of some ternary Pd(II) complexes of biological relevance.
    NATO ASI Meeting
    Przesieka, Lengyelország, 1996.06.15 - 1996.06.28.

  137. Kiss Attila, E. Farkas, I. Sóvágó, B. Lippert:
    Equilibrum and structural on the ternary Palladium(II) complexes of peptidesand nucleobases.
    ICBIC VII.
    Lübecki Egyetem, Lübeck, Németország, 1995.09.04 - 1995.09.08.

Egyéb előadás

  1. Kiss Attila:
    Az élelmiszer-biztonság a fogyasztók és az EGERFOOD RET szemszögéből.
    Magyar Tudomány Ünnepe
    Eszterházy Károly Főiskola, Eger, Magyarország, 2007.11.07.

  2. Kiss Attila:
    Új, bioszenzorikus és komplexkémiai mérési eljárások kifejlesztése funkcionális élelmiszerek hatóanyagainak analízisére.
    MÉTE
    Debreceni Egyetem, Debrecen, Magyarország, 2007.11.08.

  3. Kiss Attila:
    A CSR helyzete és a felelősségvállalás időszerű kérdései az élelmiszeripari és a K+F szektorokban.
    A vállalati felelősségvállalás ösztönzése c. konferencia
    HKIK, Eger, Magyarország, 2007.11.20.

  4. Kiss Attila:
    Fotolitikus reakciók szerepe a kontaminánsok lebontásában és a környezetvédelemben.
    Környezetvédelmi Szimpózium
    Bay Zoltán Intézet, Miskolctapolca, Magyarország, 2004.10.06 - 2004.10.07.

  5. Kiss Attila:
    Szerves mikroszennyezők tulajdonságai, perzisztenciája és bomlásának reakciómechanizmusai.
    Biokémiai Szimpózium
    Veszprém, Magyarország, 2003.05.06.

  6. Kiss Attila:
    Künönböző típusú mikrokontaminánsok élettani hatásának modellezése.
    Biokémiai Szimpózium
    Miskolci Egyetem, Miskolc, Magyarország, 2003.11.05.

  7. Kiss Attila:
    A Környezetvédelmi kutatások és képzés helyzete Egerben.
    Felsőoktatási Környezetvédelmi Ankét
    Eszterházy Károly Főiskola, Eger, Magyarország, 2002.11.12 - 2002.11.13.

Jegyzet

  1. Kiss Attila, Naár Zoltán, Véha A., Eszes F., Győri A.:
    Technological and quality control aspects of meat production and authentication.
    (2009), 148 oldal

  2. Kiss Attila, Naár Zoltán, Murányi Zoltán, Lékó László:
    Relation of wine quality and wine technologies in respect of traceability and origination control.
    (2008), 123 oldal

  3. Kiss Attila:
    Általános és szervetlen kémiai ismeretek, környezetvédelmi technológusok alapozó jegyzete.
    EKF Eger (2002), 135 oldal

  4. Kiss Attila:
    Környezeti biokémia, környezetvédelmi technológusok jegyzete.
    EKF Eger (2002), 121 oldal

  5. Vida József, Kiss Attila, Dr. Vas Miklós:
    Környezeti kémiai-fizikai-technikai gyakorlati praktikum I..
    EKF Környezettudományi Tanszék (2001), 105 oldal
    [.doc]

  6. Kiss Attila:
    Környezeti kémia.
    EKF Környezettudományi Tanszék (2000), 92 oldal

  7. Kiss Attila:
    Kémiai ismeretek.
    EKF Környezettudományi Tanszék (1999), 119 oldal



umfteng eu okmt

A weboldal az EKF a TermészetTudás Főiskolája címet viselő, az Új Magyarország Fejlesztési Terv TÁMOP 4.2.3 Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja című pályázatán elnyert projekt részeként valósul meg.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Készítette: Juhász Tibor
© 2010 Eszterházy Károly Főiskola. Minden jog fenntartva.

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!