Bejelentkezés





Új vagy első jelszó kérése

Természettudás Főiskolája

TTF

Eszterházy Károly Főiskola

EKF

Acta Biologica Plantarum Agriensis

abpacover

Annales Mathematicae et Informaticae

amicover

Szarvas József

tanársegéd
Élelmiszertudományi Intézet
Élelmiszerkémiai és Biokémiai Tanszék

Tudományos fokozat, cím

  • Szarvas József:
    Törzs-összehasonlító vizsgálatok és gyakorlati fejlesztések az ördögszekér laskagomba [Pleurotus eryngii (DC.:Fr.) Quél.] termesztésében.
    PhD, Agrártudományok, Élelmiszertudományok (2011)

Díjak, elismerések

  • Tankönyv nívódíj
    A díjat adta: Intézményközi Tankönyvkiadási Szakértő Bizottság (ITSB) (2012)

Folyóiratcikk

  1. J. Szarvas, A. Geösel, K. Pál, Z. Naár, J. Győrfi:
    Comparative studies of the cultivable king oyster mushroom [Pleurotus eryngii (DC.: Fr.) Quél.] isolates by RAPD-PCR method.
    Acta Alimentaria 40, 214 - 221 (2011)
    Impakt faktor: 0,379

  2. Szarvas J., Győrfi J.:
    Ördögszekér laskagomba (Pleurotus eryngii) izolátumok összehasonlító termesztési kísérletei.
    Kertgazdaság 43: 3, 3 - 14 (2011)

  3. J. Szarvas, A. Geösel, K. Pál, Z. Naár, J. Győrfi:
    Comparative studies on the cultivation and phylogenetics of King Oyster Mushroom (Pleurotus eryngii (DC.: Fr.) Quél.) strains.
    Acta Sapientiae-Agriculture and Environment 3, 18 - 34 (2011)

  4. J. Szarvas, Z. Naár, A. Geösel, J. Győrfi:
    In vitro investigation of King Oyster Mushroom [Pleurotus eryngii (DC.: Fr.) Quél.] strains in vegetative growing phases.
    International Journal of Horticultural Science 16: 2, 47 - 53 (2010)

  5. Szarvas J., Geösel A., Szabó A., Naár Z., Győrfi J.:
    Ördögszekér laskagomba törzsek in vitro vizsgálata.
    Kertgazdaság 41: 1, 27 - 31 (2010)

  6. Geösel A., Halász K., Szarvas J., Hajdú Cs., Lukács N.:
    A csiperke vírusos betegségei.
    Zöldségtermesztés 38: 3, 13 - 15 (2007)

  7. Szarvas J., Hajdú Cs., Bujdosó L., Nagy Z.:
    Magasabb hőmérsékleten is termő késői laskagomba (Pleurotus ostreatus) hibridek nemesítésének eredményei.
    Kertgazdaság 37, 187 - 193 (2005)

  8. Rácz L., Hajdú Cs., Szarvas J.:
    Szelénes gomba vitamintabletták helyett?.
    Élet és Tudomány 60: 34, 1074 - 1075 (2005)

  9. Szarvas J., Rácz L., Kliegl D., Hajdú Cs.:
    Magyar fajélesztők a borászatban.
    Élet és Tudomány 60: 42, 1318 - 1320 (2005)

  10. Szarvas J.:
    Mikrobiológiai törzsgyűjtemények kialakításának módszerei és jelentősége.
    Gombahíradó (MGOSZ Lapja) 11: 40, 10 - 12 (2004)

  11. Szarvas J.:
    Megtartani a helyünket, A magyar gombacsíra-gyártás helyzete.
    Az Európai Unió Agrárgazdasága 9: 12, 18 - 19 (2004)

  12. Szarvas József, Nagy Z.:
    Kémiai és genetikai biztonság a mezőgazdaságban I..
    Magyar Gombahíradó (MGOSZ Lapja) 11: 41-42, 7 - 10 (2004)

  13. Szarvas J.:
    A bazídiumos nagygombák szaporodása, életciklusa II. (Agaricus bisporus).
    Magyar Gombahíradó (MGOSZ Lapja) 11: 37, 16 - 18 (2003)

  14. Szarvas J.:
    A termesztett csiperkegomba baktériumos betegségeinek ismertetése.
    Magyar Gombahíradó (MGOSZ Lapja) 11: 38, 14 - 17 (2003)

  15. Sipos R., Székely A., Hajdú Cs., Bujdosó L., Szarvas J., Márialigeti K. :
    Molekuláris eljárások a gombakomposzt baktérium-népességének vizsgálatában.
    Magyar Gombahíradó (MGOSZ Lapja) 11: 39, 9 - 11 (2003)

  16. Szarvas J.:
    Fonálférgek (Nematoda) jellemzése és előfordulásuk a gombatermesztésben.
    Magyar Gombahíradó (MGOSZ Lapja) 10: 33, 11 - 12 (2002)

  17. Szarvas J.:
    Atkák kártétele a gombatermesztésben.
    Magyar Gombahíradó (MGOSZ Lapja) 10: 34-35, 13 - 15 (2002)

  18. Szarvas J. Szarvas G.:
    Az ördögszekér laskagomba (Pleurotus eryngii) termesztése.
    Magyar Gombahíradó (MGOSZ Lapja) 10: 36, 6 - 7 (2002)

  19. Szarvas J.:
    A bazídiumos nagygombák szaporodása, életciklusa I..
    Magyar Gombahíradó (MGOSZ Lapja) 10: 36, 12 - 14 (2002)

  20. Szarvas J.:
    A gombatermesztésben megjelenő kétszárnyú (Diptera) rovarkártevők.
    Magyar Gombahíradó (MGOSZ Lapja) 9: 29, 11 - 13 (2001)

  21. Szarvas J.:
    Újonnan azonosított kórokozó baktérium a gombatermesztésben.
    Magyar Gombahíradó (MGOSZ Lapja) 7: 25, 11 - 11 (2000)

  22. Szarvas J.:
    Olívzöld penészek (Chaetomium spp.) megjelenése a gomba-termesztésben.
    Magyar Gombahíradó (MGOSZ Lapja) 8: 28, 13 - 13 (2000)

Konferenciacikk

  1. Szarvas J., Geösel A., Szabó A., Naár Z., Győrfi J.:
    Ördögszekér laskagomba (Pleurotus eryngii (DC.: FR.) QUÉL.) törzsek abiotikus környezeti tényezőkre adott tolerancia-válaszának vizsgálata.
    Agrár- és Vidékfejlesztési Szemle 5 (1); CD-mellékleten a teljes cikk, 559 - 566 (2010)
    IX. Wellmann Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia
    Hódmezővásárhely, Magyarország, 2010.04.22 - 2010.04.22.

  2. Szarvas J., Geösel A., Győrfi J., Sipos L., Kókai Z.:
    Az ördögszekér laskagomba (Pleurotus eryngii) és a kései laskagomba (P. ostreatus) összehasonlító érzékszervi profilanalízise.
    Konferencia Kiadvány, 1155 - 1158 (2009)
    Erdei Ferenc V. Tudományos Konferencia
    Kecskemét, Magyarország, 2009.09.03 - 2009.09.04.

  3. A. Geösel, K. Halász, J. Szarvas, Cs. Hajdú, N. Virágh, N. Lukács:
    Immunological detection of dsRNAs in wild Agaricus species and in virus infected cultivated champignon.
    Book of Abstracts, 148 - 154 (2008)
    Sixth International Conference on Mushroom Biology and Mushroom Products
    GAMU GmbH, Institut für Pilzforschung, Krefeld, Németország, 2008.09.29 - 2008.10.03.

  4. Halász K., Geösel A., Szarvas J., Bray M., Hajdú Cs., Lukács N.:
    A termesztett csiperke (Agaricus bisporus LGE.) MVX vírusának kimutatása immunoblot módszerrel.
    Konferencia Kiadvány, 12 - 16 (2007)
    XVII. Keszthelyi Növényvédelmi Fórum
    Keszthely, Magyarország, 2007.01.31 - 2007.02.02.

Konferencia előadás

  1. Szarvas József:
    Evaluation of cultivated mushroom species as a source of prebiotic food ingredients.
    Day of Hungarian Science, \"Development of novel foodstuffs and technologies by versatile research\"
    Eszterházy Károly College, Eger, Magyarország, 2011.11.03.

Konferencia előadás poszterrel

  1. K. Pál, J. Szarvas, M. Hilyákné-Kadlott, O. Szén, Z. Naár, A. Kiss:
    Supplemetation of yoghurt by commercially available Bacillus clausii endospores.
    6th Probiotics, Prebiotics and New Food
    Universitá Urbaniana, Rome, Olaszország, 2011.09.11 - 2011.09.13.

  2. K. Kaloczkai, K. Huszti, K. Pál, J. Szarvas, Z. Naár:
    Investigation of functional yoghurts in a simplified artificial digestion system.
    Magyar Mikrobiológiai Társaság 2010. évi Nagygyűlése
    Keszthely, Magyarország, 2010.10.12 - 2010.10.15.

  3. K. Pál, J. Szarvas, M. Hilyákné-Kadlott, Z. Naár:
    Potentional utilization of Bacillus clausii in yoghurt manufacturing.
    Magyar Mikrobiológiai Társaság 2010. évi Nagygyűlése
    Keszthely, Magyarország, 2010.10.12 - 2010.10.15.

  4. Zs. Koncz, J. Szarvas, K. Pál, O. Szén, K. Kalóczkai, Z. Naár:
    Potential utilization of an endospore-forming bacterium in yoghurt.
    International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics
    Kosice, Szlovákia, 2010.06.15 - 2010.06.17.

  5. K. Kalóczkai, K. Huszti, J. Szarvas, K. Pál, Z. Naár:
    Investigation of functional yoghurts in simplified artificial digestion system.
    International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics
    Kosice, Szlovákia, 2010.06.15 - 2010.06.17.

  6. O. Szén, K. Pál, J. Szarvas, A. Kiss, Z. Naár:
    Isolation and molecular identification of potential probiotic strains, originating from various natural sources.
    International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics
    Kosice, Szlovákia, 2010.06.15 - 2010.06.17.

  7. J. Szarvas, K. Kaloczkai, K. Pál, Z. Naár, J. Győrfi:
    Investigation of the effects of powdered \"king oyster mushroom\" (Pleurotus eryngii (DC.: Fr.) Quél.) and its extracts on probiotic bacteria.
    International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics
    Kosice, Szlovákia, 2010.06.15 - 2010.06.17.

  8. J. Győrfi, A. Geösel, J. Szarvas, A. Szabó:
    Increasing the Vitamin D content of white and cream type Agaricus bisporus (LANGE/IMBACH) mushrooms by UVB irradiation.
    2nd International Conference on Horticulture Post-Graduate Study
    Lednice, Csehország, 2010.08.30 - 2010.08.31.

  9. A. Geösel, A. Szabó, J. Szarvas, J. Győrfi:
    Agaricus blazei (MURRILL) cultivation trials in Hungary.
    2nd International Conference on Horticulture Post-Graduate Study
    Lednice, Csehország, 2010.08.30 - 2010.08.31.

  10. Sz., B. Tóth, R. Jolankai, J. Szarvas, Z. Murányi:
    Analysis of metabolic products of fungi growing in air conditioners by HPLC-MS.
    16th International Symposium on Separation Science
    Rome, Olaszország, 2010.09.06 - 2010.09.10.

  11. Szarvas J., Geösel A., Kovács V., Pál K., Győrfi J.:
    Vad ördögszekér laskagomba (Pleurotus eryngii) törzsek termesztési vizsgálatai.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2009.10.28 - 2009.10.30.

  12. Szarvas J., Geösel A., Győrfi J., Naár Z., Hilyákné-Kadlott M.:
    Ördögszekér laskagomba (Pleurotus eryngii) törzsek vegetatív életszakaszának autökológiai vizsgálata.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2009.10.28 - 2009.10.30.

  13. Szarvas J., Pál K., Naár Z., Tóth Á., Fejes Zs., Attila K.:
    Probiotikus baktériumtörzsek prebiotikum forrásokon mutatott növekedésének nyomonkövetése.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2009.10.28 - 2009.10.30.

  14. Szarvas J., Pál K., Szén O., Naár Z., Kiss A.:
    Prebiotikum tartalmú élelmiszerek baktériumokra kifejtett hatásának vizsgálata emésztési modellben.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2009.10.28 - 2009.10.30.

  15. J. Szarvas, A. Geösel, S. Rapi, Z. Naár, J. Győrfi, A. Kiss:
    Improvement of the nutrition value of the king oyster mushroom (Pleurotus eryngii) by trace elements added to the substrate.
    EuroFood Chem Conference XV.
    Copenhagen, Dánia, 2009.07.05 - 2009.07.08.

  16. J. Szarvas, Á. Tóth, Z. Naár, K. Pál, Zs. Fejes, A. Kiss:
    Tracking of bacterial proliferation dynamics by classical cultivation and real-time PCR methods.
    EuroFood Chem Conference XV.
    Copenhagen, Dánia, 2009.07.05 - 2009.07.08.

  17. Szarvas József, Pál Károly, Naár Zoltán, Kiss Attila:
    Probiotikus baktériumtörzsek prebiotikum forrásokon mutatott növekedésének nyomonkövetése.
    Lippai János-Ormos Imre-Vas Károly Tudományos Ülésszak
    Budapest, Magyarország, 2009.10.28 - 2009.10.30.

  18. K. Halasz, A. Geosel, M. Bray, J. Szarvas, Cs. Hajdu, N. Lukacs:
    Immundiagnostic method to detect viruses in Agaricus species.
    First Symposium on Horticulture in Europe
    Vienna, Ausztria, 2008.02.17 - 2008.02.20.

  19. J. Szarvas, G. Villás, G. Vasas, Cs. Locsmandi :
    Growing experiments of an endemic Hungarian mushroom Agaricus macrosporoides (Bohus).
    China-Japan Pan Asia Pacific Mycology Forum
    Changchum, Kína, 2008.07.28 - 2008.08.05.

  20. Huszti Katalin, Naár Zoltán, Kiss Attila, Szarvas József:
    Hústermékek összetételének meghatározása Real-time PCR alapú módszerrel.
    XVI. Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
    Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25.

  21. Kóti K., Huszti K., Naár Z., Kiss A., Szarvas J.:
    Kísérletek hústermékek húsösszetételének mennyiségi megállapítására PCR alapú módszerekkel.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2007.11.07 - 2007.11.08.

  22. Szarvas J., Vastagné Csorba M., Hajdú Cs., Villás G.:
    Laskagomba-fajták elkülönítése tervezett primerek segítségével.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2007.11.07 - 2007.11.08.

  23. Villás G., Szarvas J., Hajdú Cs.:
    A gyapjas tintagomba termesztés-technológiájának kutatása.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2007.11.07 - 2007.11.08.

  24. Villás G., Szarvas J., Hajdú Cs.:
    A hortobágyi csiperke (Agaricus macrosporoides Bohus), egy őshonos magyar gombafaj termesztésbe vonásának lehetőségei.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2007.11.07 - 2007.11.08.

  25. Geösel A., Halász K., Hajdú Cs., Szarvas J., Lukács N.:
    Immundiagnosztikai eljárás a csiperkében előforduló dsRNS vírusok kimutatására.
    Lippay János-Ormos Imre-Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2007.11.07 - 2007.11.08.

  26. J. Szarvas, M. Vastagne-Csorba, Z. Naár:
    Efficiency comparison of fungicides against fungal pathogens of cultivated mushroom.
    15th International Congress of the Hungarian Society for Microbiology
    Budapest, Magyarország, 2007.07.18 - 2007.07.20.

  27. K. Halász, A. Geösel, M. Bray, J. Szarvas, Cs. Hajdú, N. Lukács:
    Detecting viruses in cultivated and wild Agaricus species by dsRNA immunoblotting.
    15th International Congress of the Hungarian Society for Microbiology
    Budapest, Magyarország, 2007.07.18 - 2007.07.20.

  28. J. Lehoczkiné Tornai, G. Péter, D. Dlauchy, J. Szarvas, Cs. Hajdú, E. Szűcs:
    Isolation and selection of yeast strains in Eger wine district.
    International Specialized Symposium on Yeasts
    Sorrento, Olaszország, 2007.06.03 - 2007.06.07.

  29. E. Szűcs, J. Lehoczki-Tornai, G. Péter, Cs. Hajdú, J. Szarvas :
    Selection of indigenous Saccharomyces cerevisiae strains in Eger wine district.
    XXX. World Congress of Vine and Wine
    Budapest, Magyarország, 2007.06.10 - 2007.06.11.

  30. Szarvas J., Nagy Z., Hajdú Cs.:
    A kétspórás csiperkegomba „La France izomertrikus vírus” (LIV) okozta betegségének diagnosztikája hazánkban.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2005.10.19 - 2005.10.21.

  31. Szarvas J., Kliegl D., Pomázi A., Maráz A., Szűcs E., Hajdú Cs.:
    Termőhely-specifikus élesztőgombák izolálása és ezekkel történő egyedi jellegű fehér- és vörösborok előállítása.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2005.10.19 - 2005.10.21.

  32. Szarvas J., Naár Z., Tarnai R., Hajdú Cs.:
    Országos jelentőségű csiperkekórokozó-gyűjtemény felállítása.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2005.10.19 - 2005.10.21.

  33. Naár Z., Király T., Szarvas J., Hajdú Cs.:
    A táptalaj összetételének hatása a termesztett csiperke kórokozóinak fungicid érzékenységére.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2005.10.19 - 2005.10.21.

  34. Hajdú Cs., Rácz L., Szarvas J., Nagy Z., Bujdosó L., Kliegl D.:
    A termesztett csiperkegomba szeléndúsításának vizsgálata az egészségesebb élelmiszer előállítás érdekében.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2005.10.19 - 2005.10.21.

  35. Kliegl D., Szarvas J., Nagy Z., Hajdú Cs., Bujdosó L.:
    A süngomba (Hericium erinaceus) termesztésbe-vonási kísérletei.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2005.10.19 - 2005.10.21.

  36. Hajdú Cs., Szarvas J., Bujdosó L., Nagy Z.:
    Magasabb hőmérsékleten is termő késői laskagomba (Pleurotus ostreatus) hibridek nemesítésének eredményei.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2005.10.19 - 2005.10.21.

  37. J. Szarvas, Z. Nagy, Cs. Hajdú, G. Villás:
    Diagnosis of the „La france Isometric Virus” (LIV) in the case of Agaricus bisporus.
    1st Central European Forum for Microbiology
    Keszthely, Magyarország, 2005.10.26 - 2005.10.28.

  38. J. Szarvas, D. Kliegl, A. Pomázi, A. Maráz, E. Szűcs, Cs. Hajdú:
    Special characteristic „Egri leányka”white wine production by habitat-specific yeasts.
    1st Central European Forum for Microbiology
    Keszthely, Magyarország, 2005.10.26 - 2005.10.28.

  39. J. Szarvas, Z. Naár, Z. Nagy:
    Establishment of Agaricus – pathogen collection.
    1st Central European Forum for Microbiology
    Keszthely, Magyarország, 2005.10.26 - 2005.10.28.

  40. J. Szarvas, Cs. Hajdú, L. Bujdosó, D. Kliegl, Z. Nagy:
    Development of a gene bank for cultivated higher Basidiomycetes.
    Third Hungarian Mycological Conference
    Mátraháza, Magyarország, 2005.05.26 - 2005.05.27.

  41. J. Szarvas, Cs. Hajdú, D. Kliegl, L. Bujdosó, Z. Nagy:
    Updating the propagation material (spawn) production process of cultivated mushroom species.
    Third Hungarian Mycological Conference
    Mátraháza, Magyarország, 2005.05.26 - 2005.05.27.

  42. Cs. Hajdú, L. Rácz, J. Szarvas, L. Bujdosó, D. Kliegl:
    Iodine and selenium intake from soil by cultivated mushrooms.
    Third Hungarian Mycological Conference
    Mátraháza, Magyarország, 2005.05.26 - 2005.05.27.

  43. Cs. Hajdú, J. Szarvas, L. Bujdosó, D. Kliegl, Z. Nagy:
    Methods for breeding the oyster mushroom (Pleurotus spp.) in Hungary.
    Third Hungarian Mycological Conference
    Mátraháza, Magyarország, 2005.05.26 - 2005.05.27.

  44. Z. Naár, J. Szarvas, Cs. Hajdú:
    Simplified method to study the colony morphology of various fungal species and isolates.
    Third Hungarian Mycological Conference
    Mátraháza, Magyarország, 2005.05.26 - 2005.05.27.

  45. Szarvas J., Hajdú Cs., Nagy Z., Szabó T.:
    PCR-alapú fajta-elkülönítés a kétspórás csiperkegomba (Agaricus bisporus) esetében.
    Magyar Mikrobiológiai Társaság 2004.évi Nagygyűlése és X. Fermentációs Kollokviuma
    Keszthely, Magyarország, 2004.10.07 - 2004.10.09.

  46. Hajdú Cs., Szarvas J., Bujdosó L.:
    Laskagomba-fajok (Pleurotus spp.) nemesítési módszerei Magyarországon.
    Magyar Mikrobiológiai Társaság 2004. évi Nagygyűlése és X. Fermentációs Kollokviuma
    Keszthely, Magyarország, 2004.10.07 - 2004.10.09.

  47. Berta B., Sipos R., Székely A., Bujdosó L., Hajdú Cs., Szarvas J., Márialigeti K.:
    Gombakomposztból izolált mikrobák DNS alapú azonosítása, biokémiai és élettani vizsgálata.
    Magyar Mikrobiológiai Társaság 2004. évi Nagygyűlése és X. Fermentációs Kollokviuma
    Keszthely, Magyarország, 2004.10.07 - 2004.10.09.

  48. Hajdú Cs., Szabó T., Szarvas J.:
    A laskagomba (Pleurotus sp.) nemesítésének alapjai.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2003.11.06 - 2003.11.07.

  49. Szabó T., Szarvas J., Hajdú Cs.:
    Kétspórás csiperkegomba-fajták (Agaricus bisporus) PCR alapú elkülönítő vizsgálata..
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2003.11.06 - 2003.11.07.

  50. Cs. Hajdú, J. Szarvas, L. Bujdosó, T. Szabó:
    Methods for breeding the oyster mushrooms (Pleurotus spp.).
    8th Croatian Biological Congress
    Zagreb, Horvátország, 2003.09.27 - 2003.10.02.

  51. J. Szarvas, T. Szabó, Cs. Hajdú, L. Bujdosó:
    PCR based separating examination of white button mushroom (Agaricus bisporus).
    8th Croatian Biological Congress
    Zagreb, Horvátország, 2003.09.27 - 2003.10.02.

  52. T. Szabó, L. Bujdosó, Cs. Hajdú, J. Szarvas:
    Development of the culivable higher Basidiomycetes species’ and mushroom hybrids’ gene bank.
    8th Croatian Biological Congress
    Zagreb, Horvátország, 2003.09.27 - 2003.10.02.

Egyéb előadás

  1. Szarvas József:
    Evaluation of cultivated mushroom species as a source of prebiotic food ingredients.
    Day of Hungarian Science, \"Development of novel foodstuffs and technologies by versatile research\"
    Eszterházy Károly Főiskola, Eger, Magyarország, 2011.11.03.

  2. Szarvas József:
    Investigation of the effects of powdered \"king oyster mushroom\" (Pleurotus eryngii (DC.: Fr.) Quél.) and its extracts on probiotic bacteria.
    International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics
    Kosice, Szlovákia, 2010.06.15 - 2010.06.17.

  3. Szarvas József:
    Studies on prebiotic effect, as well as active agent-profile of Pleurotus eryngii extracts.
    Day of Hungarian Science, “Developments for safe and sustainable food industry”
    Eszterházy Károly College, Eger, Magyarország, 2010.11.29.

  4. Szarvas József:
    Comparative studies on parameters influencing the production of king oyster mushroom.
    Day of Hungarian Science
    Eszterházy Károly College, Eger, Magyarország, 2009.11.18.

Szakkönyv

  1. Szarvas József:
    Gombaipari kutatások molekuláris biológiai módszerei, In: Győrfi Júlia (szerk.): Gombabiológia gombatermesztés, Mezőgazda Kiadó, Budapest, 78-113.
    Mezőgazda Kiadó (2010), 35 oldal
    ISBN 978-963-28



umfteng eu okmt

A weboldal az EKF a TermészetTudás Főiskolája címet viselő, az Új Magyarország Fejlesztési Terv TÁMOP 4.2.3 Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja című pályázatán elnyert projekt részeként valósul meg.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Készítette: Juhász Tibor
© 2010 Eszterházy Károly Főiskola. Minden jog fenntartva.

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!