Bejelentkezés





Új vagy első jelszó kérése

Természettudás Főiskolája

TTF

Eszterházy Károly Főiskola

EKF

Acta Biologica Plantarum Agriensis

abpacover

Annales Mathematicae et Informaticae

amicover

Dr. Forgó Péter

főiskolai docens
Élelmiszertudományi Intézet
Élelmiszerkémiai és Biokémiai Tanszék

Folyóiratcikk

  1. Kiss Attila, Forgó Péter:
    Investigation on inulin-type oligosacharides with regard to HPCL analysis and prospective food applicability.
    Chemical Monthly 10, 485 - 485 (2011)

  2. Kiss Attila, Virág Diána, Forgó Péter:
    Investigation on plausible raction pathways of maillard transformation occurring in newly developed antioxidant rich bakery products.
    Journal of Food Composition and Analysis, megjelenés alatt

  3. Forgó Péter, Kiss Attila:
    Impact of diverse extraction procedures and fruit-types on bioactive component content profile.
    Journal of Food Composition and Analysis, megjelenés alatt

  4. Forgó Péter, Kiss Attila:
    Impact of diverse extraction procedures and friut-types on bioactive component content profile.
    Journal of Science and Engineering, megjelenés alatt

  5. Forgó Péter, Kiss Attila:
    Comparative studies on active compound profile of anthocyanin-rich plant species.
    British Journal of Nutrition, megjelenés alatt

  6. Virág Diána, Kiss Attila, Forgó Péter, Biacs Péter Ákos:
    Development of functional bakery products with enhanced antioxidant activity and analytical exemination of their bioactive components.
    Hungarian Agricultural Research 9, 18 - 22 (2010)

  7. Forgó Péter,Kiss Attila :
    Application of liquid chromatographic methods to invetigate and compare biogenic amine content in food samples.
    Toxicological and Ecotoxicological Chemistry 92, 3 - 3 (2009)

Konferenciacikk

  1. Csutorás Csaba, Fűtő Péter, Forgó Péter, Rácz László, Tajcs Zsolt, Kiss Attila:
    Monitoring of ochratoxin A content of must during fermentation.
    32nd Mycotoxin Workshop, 83 - 83 (2010)
    32nd Mycotoxin Workshop
    Lyngby, Dánia, 2010.06.14 - 2010.06.16.

  2. Rácz László, Fűtő Péter, Forgó Péter, Csutorás Csaba, Tajcs Zsolt, Kiss Attila:
    Monitoring of aflatoxin B1 content of must during fermentation.
    32nd Mycotoxin Workshop, 108 - 108 (2010)
    32nd Mycotoxin Workshop
    Lyngby, Dánia, 2010.06.14 - 2010.06.16.

  3. Kiss Attila, Forgó Péter, Murányi Zoltán:
    Role of inulin and its degradates in prebioticeffect of newly developed functional foodstuff.
    Book of Abstracts EuroFoodChem, 195 - 195 (2009)
    XV. Food for the Future
    Koppenhága, Dánia, 2009.07.05 - 2009.07.08.

  4. Forgó Péter, Kiss Attila, Murányi Zoltán, Szováti Katalin:
    Isolation, identification and application of special bioactive plant components.
    Book of Abstracts EuroFoodChem, 196 - 196 (2009)
    XV. Food for the Future
    Koppenhága, Dánia, 2009.07.05 - 2009.07.08.

Konferencia előadás poszterrel

  1. Rapi Sándor, Forgó Péter, Kiss Attila:
    Természetes peptidek stabilitásának vizsgálatai különböző környezeti hatások függvényében.
    Magyar Kémikusok Egyesülete 1. Nemzeti Konferencia
    Sopron, Magyarország, 2011.05.22 - 2011.05.25.

  2. Rapi Sándor, Forgó Péter, Kiss Attila:
    Bentonit nyomelemvizsgálatok és természetes vegyületek felületén való megkötődése.
    Magyar Kémikusok Egyesülete 1. Nemzeti Konferencia
    Sopron, Magyarország, 2011.05.22 - 2011.05.25.

  3. Kiss Attila, Forgó Péter:
    Elaboration of specific functional foodstuffs based on revealing antioxidants as well as microcomponent profile of purple corn.
    8th International Conference on Functional Foods for Chronic Diseases
    Las Vegas, Egyesült Államok, 2011.03.14 - 2011.03.18.

  4. Rapi Sándor, Forgó Péter, Kiss Attila:
    The use of advanced separation techniques in the characterization of natural bioactive compounds of peptide type as novel and perspective functional food components.
    IUFoST 15th World Congress of Food Science and Technology
    Cape Town, Dél-Afrika, 2010.08.22 - 2010.08.26.

  5. Rapi Sándor, Forgó Péter, Kiss Attila:
    Oligo-Peptide Derivatives As Perspective Functional Food Components.
    Detection And Stability. 1st International Congress on Food Technology
    Antalya, Törökország, 2010.11.03 - 2010.11.06.

  6. Kiss Attila, Forgó Péter:
    Functional food developments by utilizing antioxidants of unique feature.
    Pigments in food Conference
    Budapest, Magyarország, 2010.07.20 - 2010.07.24.

  7. Kiss Attila, Forgó Péter, Virág Diána:
    Investigation on plausible reaction pathways of Maillard transformation occurring in newly developed antioxidant rich bakery products.
    Pigments in food Conference
    Budapest, Magyarország, 2010.07.20 - 2010.07.24.

  8. J. Belovai, Forgó Péter, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Revealing bioactive component profiles of selected fruits and vegetables with special regard to their antioxidant capacity.
    Pigments in food Conference
    Budapest, Magyarország, 2010.07.20 - 2010.07.24.

  9. Molnár Szabolcs, Rapi Sándor, Virág Diána, Kiss Attila, Forgó Péter:
    Comparative study of propolis samples collected in various areas of Hungary and application perspectives in winemaking.
    Pigments in food Conference
    Budapest, Magyarország, 2010.07.20 - 2010.07.24.

  10. Kiss Attila, Virág Diána, Forgó Péter:
    Development of Natural Component-Based Unique Functional Foodstuffs By Applying Specific Procedures Increasing Positive Biological Impact.
    1st International Congress on Food Technology
    Antalia, Törökország, 2010.11.03 - 2010.11.06.

  11. Kiss Attila, Forgó Péter:
    Development and Introduction of Dietary Supplement Tablet and Tea by Itilizing Purple Corn as Natural Antioxidant Resource.
    1th International Congress on Food Technology
    Antalia, Törökország, 2010.11.03 - 2010.11.06.

  12. Virág Diána, Forgó Péter, Kiss Attila:
    Investigation on Plausible Reaction Pathways of Malliard Transformation Occuring in Newly Developed Antioxidant Rich Bakery Prodcts.
    1th International Congress on Food Technology
    Antalia, Törökország, 2010.11.03 - 2010.11.06.

  13. Judit Belovai, Forgó Péter, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
    Assessment of Biologically Beneficial Components of Antioxidant Rich Extracts of Various Natural Resources.
    1th International Congress on Food Technology
    Antalia, Törökország, 2010.11.03 - 2010.11.06.

  14. Molnár Szabolcs, Rapi Sándor, Virág Diána, Kiss Attila, Forgó Péter:
    Complex Approach for Versatile Characterization of Distinctive Propolis Samples Providing the Basis of Propolis Containing Wine.
    1st International Congress on Food Technology
    Antalia, Törökország, 2010.11.03 - 2010.11.06.

  15. Rapi Sándor, Forgó Péter, Kiss Attila:
    Study on bioactive di-, and tripeptide content in natural plant sources by HPLC methods with respect to functional food application.
    Scientific Conference on Nutraceuticals and Functional Foods
    Zilina, Szlovákia, 2009.06.09 - 2009.06.11.[követ]

  16. Rapi Sándor, Forgó Péter, Kiss Attila:
    Analysis of Natural Bioactive Peptides by Applying Novel HPLCmethods and Stabilizing Metals.
    ISABC 10 10th International Symposium on Applied Bioinorganic Chemistry
    Debrecen, Magyarország, 2009.09.25 - 2009.09.28.

  17. Forgó Péter, Kiss Attila, Murányi Zoltán, Szováti Katalin:
    Comparative studies on yielding and characterization of nature bioactive compounds.
    11th asein Food Conference
    Bandar Seri Begawan, Brunei, 2009.10.21 - 2009.10.23.

  18. Rapi Sándor, Forgó Péter, Kiss Attila:
    Peptid típusú bioaktív anyagok kinyerése és meghatározása fukcionális élelmszer fejlesztés céljából.
    Lippay János-Ormos Imre-Vas Károly Tudományos Ülésszak
    Budapest, Magyarország, 2009.10.28 - 2009.10.30.

  19. Forgó Péter, Kiss Attila, Murányi Zoltán, Szováti Katalin:
    Összehasonlító vizsgálatok természetes bioaktív vegyületek kinyerésére és meghatározására.
    Lippay János-Ormos Imre-Vas Károly Tudományos Ülésszak
    Budapest, Magyarország, 2009.10.28 - 2009.10.30.

  20. Forgó Péter, Kiss Attila, N. Orbán:
    HPLC-MS studies on revealing unique triterpene saponin components in skins and cuticular waxes of Grape and wine.
    XIII. Italian-Hungarian symposium on Spectrochemisrty and Environmental Contamination and Food Safet
    Bologna, Olaszország, 2008.04.20 - 2008.04.24.

  21. Forgó Péter, Kiss Attila, Á. Oszlánczi:
    Development of novel analytical methods to investigate biogenic amine content of food samples.
    XIII. Italian-Hungarian symposium on Spectrochemistry and Environmental Contamination and Food Safet
    Bologna, Olaszország, 2008.04.20 - 2008.04.24.

  22. Kiss Attila, János Petrusán, Forgó Péter:
    Degradates of inulin as active components of a new functional foodstuff of prebiotic effect.
    14th World Congress of Food Science and technology \"Food for Health and Wellbeing\"
    Shanghai, Kína, 2008.10.19 - 2008.10.24.

  23. Forgó Péter, Orbán Norbert, Kiss Attila, Virág Diána:
    Módszerfejlesztési kísérletek és egyedi triterpén-szaponin komponensek analízise szőlő növényben finomanalitikai eljárásokkal.
    XVI. Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
    Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25.



umfteng eu okmt

A weboldal az EKF a TermészetTudás Főiskolája címet viselő, az Új Magyarország Fejlesztési Terv TÁMOP 4.2.3 Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja című pályázatán elnyert projekt részeként valósul meg.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Készítette: Juhász Tibor
© 2010 Eszterházy Károly Főiskola. Minden jog fenntartva.

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!