Bejelentkezés
Dr. Murányi Zoltán
főiskolai tanárÉlelmiszertudományi Intézet
Kémiai, Borászati kémiai és Borászati Tanszék
Folyóiratcikk
- B. Tóth Szabolcs, Murányi Zoltán, Dallos András, Jolánkay Rita:
Analysis of Deoxynivalenol, Nivalenol, Zearalenone in Food by LC–APCI–MS.
Chromatographia, Springer Volume 73: Supplement, 171 - 174 (2011)
Impakt faktor: 1,195 [követ] - Katalin Kovács, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Investigation of the complex forming abilities of some fatty acids.
microCAD 2008 International Scientific Conference Papers 1, 1 - 1 (2008) - D. Virág, Kiss Attila, Z. Győri, Murányi Zoltán, A.A.M. Del Re, E. Capri, G. Fragoulis, M. Trevisan:
Novel model systems for interpretation of pesticide-soils interaction.
Environmental Fate and Ecological Effects of Pesticides photodecomposition 1, 237 - 244 (2007) - K. Szováti, Murányi Zoltán, Kiss Attila, B. Tóth Szabolcs, D. Virág:
Comparative examinations on model systems of pesticides biological uptake.
Environmental Fate and Ecological Effects of Pesticides photodecomposition 1, 324 - 331 (2007) - Kiss Attila, Diána Virág, Murányi Zoltán, B. Tóth Szabolcs:
GC-MS investigation of interaction of pesticides with soil with regard to their bioavailability.
Transactions of the University of Kosice 3, 57 - 63 (2006) - Murányi Zoltán, B. Tóth Szabolcs, Oldal Vince:
Mostan színekről álmodom.
Élet és Tudomány 0013-6077, 404 - 405 (2006) - B. Tóth Szabolcs, Oldal Vince, Murányi Zoltán:
Oldódik, nem oldódik..
Élet és Tudomány 13, 210 - 212 (2006) - B. Tóth Szabolcs, Murányi Zoltán, Oldal Vince:
A fáraó kígyója..
Élet és Tudomány 25, 788 - 789 (2006) - B. Tóth Szabolcs, Murányi Zoltán, Oldal Vince:
Lobbanás-Robbanás.
Élet és Tudomány 16, 590 - 591 (2006) - B. Tóth Szabolcs, Murányi Zoltán, Oldal Vince:
Az idő vasfoga.
Élet és Tudomány 30, 949 - 949 (2006) - B. Tóth Szabolcs, Murányi Zoltán, Oldal Vince:
Indicare necesse est…..
Élet és Tudomány 40, 1260 - 1261 (2006) - B. Tóth Szabolcs, Oldal Vince, Murányi Zoltán:
24 órás kémiai bemutató kisérlet az Eszterházy Károly Főiskolán.
A kémia tanítása 4, 28 - 31 (2006) - Milinki Éva, Murányi Zoltán, :
Amphypods and other macroinvertebrates as indicator species of heavy metal pollution in Eger and Laskó streams..
Verhandlungen International Verein.Lymnologia 27, 3911 - 3915 (2002) - Milinki Éva, Murányi Zoltán, :
Eltérő halfajok nehézfém bioakkumulációjának vizsgálata különböző szervekben..
Hidrológia Közlöny 81, 413 - 415 (2001) - Milinki Éva, Murányi Zoltán, , :
Amphipoda fajok nehézfém bioindikációjának és bioakkumulációjának vizsgálata az Eger patak eltérő szennyezetségű szakaszain..
Hidrológiai Közlöny 81, 323 - 325 (2000)
Konferenciacikk
- Vida József:
Környezeti nevelés a Varázstoronyban.
Környezeti nevelés és tudatformálás, 197 - 208 (2015)
Magyar Tudomány Ünnepe
Eszterházy Károly Főiskola, Eger, Magyarország, 2014.10.10 - 2014.11.12. - Vida József, Pénzesné Kónya Erika, Dr. Pajtókné Tari Ilona, Murányi Zoltán, Mika János:
Moments of school subjects promoted by climate change. In: Responsibility, Challenge and Support in Teachers\' Life-Long rofessional Development. ATEE 2010 Annual Conference Proceedings (Mészáros Gy. and Falus I., eds.).
ATEE 2010 Annual Conference Budapest, 49 - 66 (2011)
ATEE 2010 Annual Conference
Budapest, Magyarország, 2010.08.26 - 2010.08.30.
[követ] [.pdf] - Pajtókné Tari Ilona, Vida József, Murányi Zoltán, Pénzesné Kónya Erika, Mika János:
Moments of School Subjects Promoted by Climate Change.
RESPONSIBILITY, CHALLENGE AND SUPPORT IN TEACHERS’ LIFE-LONG PROFESSIONAL DEVELOPMENT. ATEE 2010 AN, 49 - 66 (2011)
RESPONSIBILITY, CHALLENGE AND SUPPORT IN TEACHERS’ LIFE-LONG PROFESSIONAL DEVELOPMENT. ATEE 2010 AN
Brüsszel, Belgium, 2011.02.10 - 2011.02.15. - Szováti Katalin, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Examination on fatty acid composition of distinctive flours and oily seeds with regard to foodstuff fortification perspectives.
Book of Abstracts EuroFoodChem, 164 - 164 (2009)
EuroFoodChem XV. Food for the Future
Koppenhága, Dánia, 2009.07.05 - 2009.07.08. - Kiss Attila, Forgó Péter, Murányi Zoltán:
Role of inulin and its degradates in prebioticeffect of newly developed functional foodstuff.
Book of Abstracts EuroFoodChem, 195 - 195 (2009)
XV. Food for the Future
Koppenhága, Dánia, 2009.07.05 - 2009.07.08. - Forgó Péter, Kiss Attila, Murányi Zoltán, Szováti Katalin:
Isolation, identification and application of special bioactive plant components.
Book of Abstracts EuroFoodChem, 196 - 196 (2009)
XV. Food for the Future
Koppenhága, Dánia, 2009.07.05 - 2009.07.08. - Murányi Zoltán, Kiss Attila, Molnár Szabolcs:
Speciation analysis of biologically available metal content of distinctive foodstuffs.
Book of Abstracts, 52 - 52 (2009)
10th International Symposium on Applied Bioinorganic Chemistry
Debrecen, Magyarország, 2009.09.25 - 2009.09.28. - Szováti Katalin, Murányi Zoltán, Kiss Attila:
Modeling the complex forming processes in food products with special regard to the interactions between fatty acids and essential metals.
Book of Abstracts, 181 - 181 (2009)
10th International Symposium on Applied Bioinorganic Chemistry
Debrecen, Magyarország, 2009.09.25 - 2009.09.28. - Molnár Szabolcs, Murányi Zoltán, Kiss Attila:
Examination on metal binding ability of alginic acid.
Book of Abstracts, 194 - 194 (2009)
10th International Symposium on Applied Bioinorganic Chemistry
Debrecen, Magyarország, 2009.09.25 - 2009.09.28. - Katalin Szováti, Kálmán Rajkai, Kiss Attila, Murányi Zoltán, Ujfaludi László:
Development of a new instrumental method to model the pesticide effect on the plant roots as a tool of plant nutrition.
microCAD 2008 International Conference Papers, 0 - 0 (2008) - Kornélia Héja, Sándor Turza, Murányi Zoltán, Kiss Attila:
Development of new instrumental quality predictions with NIR methods in food industry aspects.
microCAD 2008 International Scientific Conference Papers, 0 - 0 (2008) - Szováti Katalin, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
A biotikus környezet hatása eltérő peszticidek növényekbe történő penetrációjára.
12. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum, 227 - 237 (2007) - Diána Virág, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Elaboration of a novel method for comparative study of antioxidant activity of distinctive types of bakery products.
microCAD 2008 International Scientific Conference Papers, 0 - 0 (2006) - Geda Gábor, Vida József, B. Tóth Szabolcs, Murányi Zoltán:
How to study the phenomena of nature in the future.
NETWORK SHOP 2005, 48 - 57 (2005)
NETWORK SHOP 2005
Szegedi Egyetem, Szeged, Magyarország, 2005.03.30 - 2005.04.01.
Konferencia előadás poszterrel
- Sz., B. Tóth, R. Jolankai, J. Szarvas, Z. Murányi:
Analysis of metabolic products of fungi growing in air conditioners by HPLC-MS.
16th International Symposium on Separation Science
Rome, Olaszország, 2010.09.06 - 2010.09.10. - J. Belovai, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Comparative studies on the extraction efficiencí of 6 distinctive procedures for yielding antioxidant-rich plant extracts.
Pigments in food Conference
Budapest, Magyarország, 2010.07.20 - 2010.07.24. - J. Belovai, Forgó Péter, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Revealing bioactive component profiles of selected fruits and vegetables with special regard to their antioxidant capacity.
Pigments in food Conference
Budapest, Magyarország, 2010.07.20 - 2010.07.24. - Szalontai Helga, Murányi Zoltán, Kiss Attila:
Constuction and Utilisation of a Miniaturised, Portable Biosensoric Device Capable of Multicomponental Food Analysis.
1th International Congress on Food Technology
Antalia, Törökország, 2010.11.03 - 2010.11.06. - Judit Belovai, Forgó Péter, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Assessment of Biologically Beneficial Components of Antioxidant Rich Extracts of Various Natural Resources.
1th International Congress on Food Technology
Antalia, Törökország, 2010.11.03 - 2010.11.06. - Virág Diána, Kiss Attila, Szováti Katalin, Murányi Zoltán:
Model studies on accessibility of various pesticedes for agricultural plants.
EuroFoodChem XV. Food for the Future
Koppenhága, Dánia, 2009.07.05 - 2009.07.08. - Kiss Attila, Katalin Szováti, Murányi Zoltán:
Examination of the influence of soil types on pesticide bioavailability.
IX. Pesticide behaviour in solis, water and air
York, Egyesült Királyság, 2009.09.14 - 2009.09.16. - Virág Diána, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Study on binding ability of pesticides to soils and the impact of soils parameters.
IX. Pesticide behaviour in soils, water and air
York, Egyesült Királyság, 2009.09.14 - 2009.09.16. - Virág Diána, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Effect of different soil microbes on the bioaccessible amounts of distinctive pesticides.
IX. Pesticide behaiour in soils, water and air
York, Egyesült Királyság, 2009.09.14 - 2009.09.16. - Forgó Péter, Kiss Attila, Murányi Zoltán, Szováti Katalin:
Comparative studies on yielding and characterization of nature bioactive compounds.
11th asein Food Conference
Bandar Seri Begawan, Brunei, 2009.10.21 - 2009.10.23. - Forgó Péter, Kiss Attila, Murányi Zoltán, Szováti Katalin:
Összehasonlító vizsgálatok természetes bioaktív vegyületek kinyerésére és meghatározására.
Lippay János-Ormos Imre-Vas Károly Tudományos Ülésszak
Budapest, Magyarország, 2009.10.28 - 2009.10.30. - K. Szováti, D. Virág, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Extensive comparative studies on characterisation relation between major soil parameters and pesticide bioavailability.
XIII. Italian-Hungarian symposium on Spectrochemistry and Environmental Contamination and Food Safet
Bologna, Olaszország, 2008.04.20 - 2008.04.24. - Murányi Zoltán, Kiss Attila:
Characterization of predominant forms and extent of accessibility for selected metals by development of a novel model system.
XIII. Italian-Hungarian symposium on Spectrochemistry and Environmental Contamination and Food safet
Bologna, Olaszország, 2008.04.20 - 2008.04.24. - Kiss Attila, Szováti Katalin, Murányi Zoltán:
Characterisation of bioavalability of distinctive pesticides by applying model-plants an optimised extraction method.
4th EPSO Conference
Toulon, Franciaország, 2008.06.22 - 2008.06.26. - Virág Diána, Szováti Katalin, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Bioavailability of distinctive pesticides for different modell plants as a key factor in hazard assessment.
World Congress of Food Science and Technology \"Food for Health and Wellbeing\"
Shanghai, Kína, 2008.10.19 - 2008.10.24. - Szováti Katalin, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Comparative analysis of fatty acid composition of selected cereals for further functional foodstuff application.
14th World Congress of Food Science and Technology \"Food for Health and Wellbeing\"
Shanghai, Kína, 2008.10.19 - 2008.10.24. - K. Héja, S. Turza, Murányi Zoltán, Kiss Attila:
Developments of NIR measuring technique for fast and prompt food analysis.
International Scientific Conference on Cereals- their products and processing
Debrecen, Magyarország, 2008.10.27 - 2008.10.28. - K. Szováti, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Comparison of active components of distinctive variants of barley and wheat with special regard to technological processing possibility.
International Scientific Conference on Cereals-their products and processing
Debrecen, Magyarország, 2008.10.27 - 2008.10.28. - Szováti Katalin, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Role of extraction techniquesin obtaining fatty acids and antioxidants from different cereals for further functional food application.
International Scientific Conference on Cereals- their products and processing
Debrecen, Magyarország, 2008.10.27 - 2008.10.28. - D. Virág, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Development of manufacturing processes of functional bakery products fortified with amino acids and vitamines.
International Scientific Conference on Cereals- their products and processing
Debrecen, Magyarország, 2008.10.27 - 2008.10.28. - Rapi Sándor, Prokisch József, Murányi Zoltán, Kiss Attila:
Speciális minőségű borok, illetve bioaktív komponensekkel dúsított alapanyagok előállítása.
Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25. - Murányi Zoltán, Kiss Attila, Kovács Katalin, Rapi Sándor:
Élelmiszerek fémtartalma biofelvehetőségével kapcsolatos modellkísérletek.
XVI. Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25. - Héja Kornélia, Turza Sándor, Murányi Zoltán, Kiss Attila:
NIR technika alkalmazási lehetőségei élelmiszer alapanyagok vizsgálatokra.
XVI. Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25. - Szováti Katalin, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Hús- és sütőipari alapanyagok zsírsavösszetételének vizsgálata eredetazonosítás céljából.
XVI. Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25. - Petrusán János, Kiss Attila, Murányi Zoltán, Lénárt Boglárka:
Prebiotikumok hődegradációjának vizsgálata és a bomlástermékek új analitikai módszerrel való meghatározása.
XVI. Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25. - Virág Diána, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Különböző típusú élelmiszerek antioxidáns aktivitásának mérésére alkalmas módszer kifejlesztése.
XVI. Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25. - Virág Diána, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Comparative studies on novel model systems characterising bioavailability of pesticides of different types of soils.
microCAD 2007 International Scientific Conference
Miskolc, Magyarország, 2007.03.22 - 2007.03.23. - Szováti Katalin, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Studies on incorporation of pesticides by biological systems by comparison of distinctive models.
microCAD 2007 International Scientific Conference
Miskolc, Magyarország, 2007.03.22 - 2007.03.23. - Kiss Attila, Murányi Zoltán, L. Németh:
Speciation analysis of biologically available metal content of foods.
TRACEL 2007 2nd International Symposium on Trace Elements and Health
Helsinki, Finnország, 2007.06.18 - 2007.06.20. - Murányi Zoltán, Kiss Attila, Csutorás Csaba:
Estimation of biologically available metal content of foods.
TRACEL 2007 International Symposium on Trace Elements and Health
Helsinki, Finnország, 2007.06.18 - 2007.06.20. - Szováti Katalin, Murányi Zoltán, Kiss Attila, B. Tóth Szabolcs, Virág Diána:
Elaboration of novel systems to characterize biological access of pesticides.
10th International Symposium on Soil and Plant Analysis
Hungarian Academy of Sciences, Budapest, Magyarország, 2007.06.11 - 2007.06.15. - Virág Diána, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
New concept of modeling adsorption capability of soils with regard to different pesticides.
10th International Symposium on Soil and Plant Analysis
Hungarian Academy of Science, Budapest, Magyarország, 2007.06.11 - 2007.06.15. - Kiss Attila, D. Virág, Z. Győri, Murányi Zoltán:
Novel model systems for interpretation of pesticide-soils interaction.
XIII. Symposium in Pesticide Chemistry
Piacenza, Olaszország, 2007.09.03 - 2007.09.06. - Szováti Katalin, Murányi Zoltán, Kiss Attila, B. Tóth Szabolcs, Virág Diána:
Comparative examination on model systems of pesticides biological uptake.
XIII. Symposium in Pesticide Chemistry
Piacenza, Olaszország, 2007.09.03 - 2007.09.06. - Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Development of a novel method to access and biologically available metal content of distinctive food types.
Food Processing-Innovation-Nutrition-Helathy Consumers ICSC
Radenci, Szlovénia, 2007.09.22 - 2007.09.26. - K. Héja, S. Turza, Murányi Zoltán, Kiss Attila:
Method development for NIR technique to utilize as a tool of fast and prompt food analysis.
Food Processing-Innovation-Nutrition-Healthy Consumers
Radenci, Szlovénia, 2007.09.22 - 2007.09.26. - Szováti Katalin, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Characterizationof pesticide uptake of wheat by applying distinctive chemical methods.
Food Processing-Innovation-Nutrition-Healthy Consumers ICSC
Radenci, Szlovénia, 2007.09.22 - 2007.09.26. - Virág Diána, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Examinations of impact of soil characteristics and chemical feature of pesticides on their bioavailability.
Food Processing-Innovation-Nutrition-Healthy Consumers
Radenci, Szlovénia, 2007.09.22 - 2007.09.26. - Szováti Katalin, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Újszerű modellrendszerek bevezetése peszticidek biológiai felvehetőségének jellemzésére.
MKE Centenáriumi Vegyészkonferencia
Sopron, Magyarország, 2007.05.29 - 2007.06.01. - Lakatos Edina, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Élelmiszeripari termékek fémspeciációs vizsgálata és biológiai hozzáférhető mennyiségének modellezése.
MKE Centenáriumi Vegyészkonferencia
Sopron, Magyarország, 2007.05.29 - 2007.06.01. - Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Élelmiszerbiztonság és technológiai fejlesztés kapcsolata az Egerfood Regionális Tudásközpont innovációs tevékenységének példáján keresztül.
VIII. Környezetvédelmi Analitikai és Technológiai Konferencia
Eger, Magyarország, 2007.10.10 - 2007.10.12. - Héja Kornélia, Turza Sándor, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Élelmiszeripari technológiák hatékonyságának vizsgálata NIR technikával - Examination of efficiency of food industrial technologies with NIR spectroscopy.
\"Lippay János - Ormis Imre - Vas Károly Tudományos Ülésszak\"
Corvinus Egyetem, Budapest, Magyarország, 2007.11.07 - 2007.11.08. - Murányi Zoltán, Kiss Attila, Kovács Katalin:
Development of a novel method to assess and compare biologically available metal content of distinctive food types.
\"Lippay János - Ormos Imre - Vas Károly Tudományos Ülésszak\"
Corvinus Egyetem, Budapest, Magyarország, 2007.11.07 - 2007.11.08. - Szováti Katalin, Kiss Attila, Murányi Zoltán:
Introduction of novel parameters for origin identification of meat products based on fatty acid analysis.
\"Lippay János-Ormos Imre-Vas Károly Tudományos Ülésszak\"
Corvinus Egyetem, Budapest, Magyarország, 2007.11.07 - 2007.11.08. - Z. Győri, Kiss Attila, Murányi Zoltán, Diána Virág:
Bioavailability of different photosensitive pesticides and their metabolites in different soils.
XI. International Congress of Pesticide Chemistry
Kobe, Japán, 2006.08.05 - 2006.08.13. - Kiss Attila, Virág Diána, Murányi Zoltán:
New approaches to create model systems for pesticide bioavailability and soil adsorption.
XVIII. Slovak Spectroscopic Conference
Spisska Nova Ves, Szlovákia, 2006.10.15 - 2006.10.18. - Szováti Katalin, Murányi Zoltán, Kiss Attila, B. Tóth Szabolcs, Virág Diána:
Comparative studies on novel model systems characterising plant uptake of pesticides from different soil types.
XVIII. Slovak Spectroskopic Conference
Spisska Nova Ves, Szlovákia, 2006.10.15 - 2006.10.18. - Kiss Attila, Virág Diána, Murányi Zoltán:
Comparative studies to model bioavailability of pesticides in distinctive soil types.
New challenges and responses in food research
Debrecen, Magyarország, 2006.12.07. - B. Tóth Szabolcs, Murányi Zoltán:
Observing the oxidation processes going on in Wines..
XXXIV. Colloquium Spectroscopicum Internationale,
Antwerpen (Belgium), Antwerpen, Belgium, 2005.09.05 - 2005.09.10. - B. Tóth Szabolcs, Murányi Zoltán:
Statistical Evaluation of Aroma and Metal Content of Red Wines Made in Eger..
XVIITH Slovak Spectroscopic Conferene, Tatranské Zruby
Tatranské Zruby, Tatranské Zruby, Szlovákia, 2004.09.05 - 2004.09.14. - B. Tóth Szabolcs, Murányi Zoltán:
Redox reactions going on in Wines..
XII. Hungarian-Italian Symposium on Spectrochemistry, Pécs.
Pécs, Pécs, Magyarország, 2005.10.23 - 2005.10.27. - B. Tóth Szabolcs, Murányi Zoltán, Dallos András, Jolánkay Rita:
Determined Mycotoxins in Health foods- with especially Deoxynivalenol, Nivalenol, Zearalenone, (New results).
XVI International Symposium on Separation Science
Rome, Roma, Olaszország, 2010.09.06 - 2010.09.10.[követ]
Szakkönyv
- Murányi Zoltán, Csutorás Csaba, Rácz László, Oldal Vince, Szepes László, Villányi Attila, Borissza Endre, B. Tóth Szabolcs:
Kémia versenyfeladatok általános iskolásoknak.
Kemavill Bt (2008), 256 oldal
ISBN 978-963-87
Jegyzet
- Kiss Attila, Naár Zoltán, Murányi Zoltán, Lékó László:
Relation of wine quality and wine technologies in respect of traceability and origination control.
(2008), 123 oldal - Oldal Vince, Murányi Zoltán:
Servetlen kémiai laboratóriumi gyakorlatok.
EKTF (1993), 132 oldal
A weboldal az EKF a TermészetTudás Főiskolája címet viselő, az Új Magyarország Fejlesztési Terv TÁMOP 4.2.3 Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja című pályázatán elnyert projekt részeként valósul meg.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Készítette: Juhász Tibor
© 2010 Eszterházy Károly Főiskola. Minden jog fenntartva.