Bejelentkezés





Új vagy első jelszó kérése

Természettudás Főiskolája

TTF

Eszterházy Károly Főiskola

EKF

Acta Biologica Plantarum Agriensis

abpacover

Annales Mathematicae et Informaticae

amicover

Dr. Naár Zoltán

főiskolai tanár
Élelmiszertudományi Intézet
Mikrobiológiai és Élelmiszertechnológiai Tanszék

Folyóiratcikk

  1. Virág Diána, Kiss Attila, Naár Zoltán:
    Effect of Different Soil Microbes on the Bioaccessible Amounts of Distinctive Pesticides.
    Journal of Toxicology and Environmental Health, megjelenés alatt

  2. J. Szarvas, A. Geösel, K. Pál, Z. Naár, J. Győrfi:
    Comparative studies on the cultivation and phylogenetics of King Oyster Mushroom (Pleurotus eryngii (DC.: Fr.) Quél.) strains.
    Acta Sapientiae-Agriculture and Environment 3, 18 - 34 (2011)

  3. J. Szarvas, Z. Naár, A. Geösel, J. Győrfi:
    In vitro investigation of King Oyster Mushroom [Pleurotus eryngii (DC.: Fr.) Quél.] strains in vegetative growing phases.
    International Journal of Horticultural Science 16: 2, 47 - 53 (2010)

  4. Pál Károly, Hócza-Huszti Katalin, Naár Zoltán, Kiss Attila:
    Quantification of probiotic bacteria, cultivated in prebiotic-containing liquid medium, by molecular method.
    Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica 56, 78 - 78 (2009)

  5. Zs. Koncz, Naár Zoltán, Kiss Attila, Á. Szécsi:
    PCR-based assay for the identification of enniatin-producing Fusarium species associated to wheat.
    Acta Alimentaria 38, 483 - 492 (2009)

  6. Varga J. - Naár Z. - Rosko, V. M.:
    Influence of microhabitat on the selection of Collembolan species Tomacerus longicornis (Müll.) among fungi in moss cushion.
    Naukovij Bicnik, Serija Biologija, Ungvár (Uzsgorod, Ukrajna) 25, 164 - 166 (2009)

  7. Naár Zoltán, Kiss Attila, Péter Biacs:
    A method for technology risk assessment of grape and wine production in the Eger wine region.
    Hungarian Agricultural Research 17, 7 - 9 (2008)

  8. Zs. Koncz, K. Huszti, Naár Zoltán, Kiss Attila, Á. Szécsi:
    PCR-based assays for the identification of Fusarium spp. originated from wheat grain.
    Cereal Research Communications 36, 631 - 636 (2008)

  9. Zs. Koncz, Naár Zoltán, Kiss Attila, Á. Szécsi:
    Determination of the trichothecene mycotoxin chemotypes of Fusarium graminearum isolated from Hungary by PCR assay.
    Cereal Research Communications 36, 637 - 639 (2008)

  10. Diána Virág, Naár Zoltán, Kiss Attila:
    Microbial toxicity of pesticide derivatives produced with UV-photodegration.
    Bullentin of Environmental Contamination and Toxicology 79, 356 - 359 (2007)

  11. D. Virág, Naár Zoltán, Kiss Attila:
    Investigation of potential biological impact of distinctive pesticides and their degradates.
    Microbiologica et Immunologica Hungarica 54, 143 - 143 (2007)

  12. Naár Zoltán, Dobos Anna:
    Redundancy analysis of the influence of metal content and other edaphic parameters on the coexistrence of Trichoderma species.
    Applied Ecology and Environmental Research 4.: (2)., 113 - 123 (2006)
    [követ]

  13. Varga János, Naár Zoltán, Dobolyi Csaba:
    Az Orchesella cincta (Linné) Collembola faj táplálék összetétele.
    Acta Academiae Agriensis, Sectio Biologiae 33, 1 - 15 (2006)

  14. Varga János, Naár Zoltán, Kőrösi Ferenc:
    Mohákból feltárt holyvák (Staphylinidae) nehézfémfelhalmozásának elemzése röntgen radiográfiás módszerekkel.
    Acta Academiae Paedagogicae Agriensis Nova Series XXII 22, 198 - 206 (2006)

  15. Varga János és Naár Zoltán, :
    Hypnum cupressiforme Hedw. mohafaj mikrogombáinak lehetséges allergén hatásai.
    Acta. Acadamiae Paedagogicae Agriensis, Sectio Biologiae XXV. 25, 169 - 174 (2004)

  16. Varga János, Kőrösi Ferenc, Balaskó Márton, Naár Zoltán:
    Assessing cadmium distribution applying neutron radiography in moss trophical levels, located in Szarvaskő, Hungary.
    Applied radiation and Isotopes 61, 647 - 651 (2004)
    Impakt faktor: 1,090

  17. J. Varga, Z. Naár and Cs. Dobolyi:
    The Composition of intestine content of Orchesella cincta (Linné) (Insecta: Collembola).
    Opuscula Zoologica 34, 105 - 112 (2002)

  18. Varga János & Naár Zoltán :
    A Collembolák, mint lehetséges terjesztői a mohákban élő gombáknak.
    Folia Historico-Naturalia Musei Matraensis 26, 26 - 115 (2002)
    Impakt faktor: 120,000

  19. Varga János, Naár Zoltán, , Dobolyi Csaba:
    Selective feeding of Collembolan species Tomacerus longicornis (Müll.) and Orchesella cincta (L.) on moss inhabiting.
    Pedobiologia 46, 526 - 538 (2002)
    Impakt faktor: 2,400

  20. Varga János &Naár Zoltán, :
    A collembolák mint lehetséges terjesztői a mohákban élő gombáknak.
    Folia Historico-Naturalia Musei Matraensis 26, 115 - 120 (2002)

  21. Varga János, Naár Zoltán, Dobolyi Csaba:
    A Tomacerus longicornis (Linné) Collembola faj táplálékösszetétele.
    Acta Academiae Paedagogicae Agriensis XXIII. 23, 189 - 203 (2001)

  22. Varga J. - Naár Z. - Dobolyi Cs.:
    The impact of moss as diet for two Collembolan species.
    Acta Biologica Debrecina, Oecoligica Hungarica 11/1, 323 - 323 (2000)

  23. Légrády György, Kárász Imre, Varga János, Hangyel L., Naár Zoltán:
    Néhány hazai zonális erdőtársulás talajának összehasonlító vizsgálata.
    Fol Hist Nat Mus Matr 20, 51 - 56 (1995)

Konferencia előadás poszterrel

  1. K. Pál, J. Szarvas, M. Hilyákné-Kadlott, O. Szén, Z. Naár, A. Kiss:
    Supplemetation of yoghurt by commercially available Bacillus clausii endospores.
    6th Probiotics, Prebiotics and New Food
    Universitá Urbaniana, Rome, Olaszország, 2011.09.11 - 2011.09.13.

  2. K. Pál, J. Szarvas, M. Hilyákné-Kadlott, Z. Naár:
    Potentional utilization of Bacillus clausii in yoghurt manufacturing.
    Magyar Mikrobiológiai Társaság 2010. évi Nagygyűlése
    Keszthely, Magyarország, 2010.10.12 - 2010.10.15.

  3. Zs. Koncz, J. Szarvas, K. Pál, O. Szén, K. Kalóczkai, Z. Naár:
    Potential utilization of an endospore-forming bacterium in yoghurt.
    International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics
    Kosice, Szlovákia, 2010.06.15 - 2010.06.17.

  4. K. Kalóczkai, K. Huszti, J. Szarvas, K. Pál, Z. Naár:
    Investigation of functional yoghurts in simplified artificial digestion system.
    International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics
    Kosice, Szlovákia, 2010.06.15 - 2010.06.17.

  5. O. Szén, K. Pál, J. Szarvas, A. Kiss, Z. Naár:
    Isolation and molecular identification of potential probiotic strains, originating from various natural sources.
    International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics
    Kosice, Szlovákia, 2010.06.15 - 2010.06.17.

  6. J. Szarvas, K. Kaloczkai, K. Pál, Z. Naár, J. Győrfi:
    Investigation of the effects of powdered \"king oyster mushroom\" (Pleurotus eryngii (DC.: Fr.) Quél.) and its extracts on probiotic bacteria.
    International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics
    Kosice, Szlovákia, 2010.06.15 - 2010.06.17.

  7. Szarvas J., Geösel A., Győrfi J., Naár Z., Hilyákné-Kadlott M.:
    Ördögszekér laskagomba (Pleurotus eryngii) törzsek vegetatív életszakaszának autökológiai vizsgálata.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2009.10.28 - 2009.10.30.

  8. Szarvas J., Pál K., Naár Z., Tóth Á., Fejes Zs., Attila K.:
    Probiotikus baktériumtörzsek prebiotikum forrásokon mutatott növekedésének nyomonkövetése.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2009.10.28 - 2009.10.30.

  9. Szarvas J., Pál K., Szén O., Naár Z., Kiss A.:
    Prebiotikum tartalmú élelmiszerek baktériumokra kifejtett hatásának vizsgálata emésztési modellben.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2009.10.28 - 2009.10.30.

  10. J. Szarvas, A. Geösel, S. Rapi, Z. Naár, J. Győrfi, A. Kiss:
    Improvement of the nutrition value of the king oyster mushroom (Pleurotus eryngii) by trace elements added to the substrate.
    EuroFood Chem Conference XV.
    Copenhagen, Dánia, 2009.07.05 - 2009.07.08.

  11. J. Szarvas, Á. Tóth, Z. Naár, K. Pál, Zs. Fejes, A. Kiss:
    Tracking of bacterial proliferation dynamics by classical cultivation and real-time PCR methods.
    EuroFood Chem Conference XV.
    Copenhagen, Dánia, 2009.07.05 - 2009.07.08.

  12. Pál Károly, Hócza-Huszti Katalin, Naár Zoltán, Kiss Attila:
    Quantification of probiotic bacteria, cultivated in prebiotic-containing liquid medium, by molecular method.
    2nd Central European Forum for Microbiology
    Keszthely, Magyarország, 2009.07.07 - 2009.07.09.

  13. Szarvas József, Pál Károly, Naár Zoltán, Kiss Attila:
    Probiotikus baktériumtörzsek prebiotikum forrásokon mutatott növekedésének nyomonkövetése.
    Lippai János-Ormos Imre-Vas Károly Tudományos Ülésszak
    Budapest, Magyarország, 2009.10.28 - 2009.10.30.

  14. Virág Diána, Naár Zoltán, Kiss Attila:
    Sensitivity of common soil microfungi to the UV-photodegradation derivatives of pesticides.
    4. Magyar Mikológiai Konferencia
    Debrecen, Magyarország, 2008.05.29 - 2008.05.31.

  15. Zs. Koncz, Naár Zoltán, Kiss Attila, Á. Szécsi:
    Assessment of mycotoxin capability of different chemotypes of fusarium graminearum in case of hungarian wheat species.
    International Scientific Conference on Cereals- their products and processing
    Debrecen, Magyarország, 2008.10.27 - 2008.10.28.

  16. B. Lénárt, Zs. Fejes, Naár Zoltán, Kiss Attila:
    Comparative study of the efficiency for pre-biotic materials in different food types and raw materials.
    International Scientific Conference on Cereals -their products and processing
    Debrecen, Magyarország, 2008.10.27 - 2008.10.28.

  17. Lénárt Boglárka, Naár Zoltán, Kiss Attila:
    Különböző prebiotikus anyagok probiotikumokra gyakorolt hatásának vizsgálata emésztési modellkísérletek által.
    Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
    Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25.

  18. Koncz Zsuzsanna, Huszti Katalin, Naár Zoltán, Kiss Attila, Szécsi Árpád:
    Hazai Fusarium graminearium-izolátumok azonosítása fajspecifikus PCR alapú módszerrel.
    XVI. Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
    Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25.

  19. Huszti Katalin, Naár Zoltán, Kiss Attila, Szarvas József:
    Hústermékek összetételének meghatározása Real-time PCR alapú módszerrel.
    XVI. Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia
    Tihany, Magyarország, 2008.04.24 - 2008.04.25.

  20. Koncz Zsuzsanna, Naár Zoltán, Kiss Attila, Szécsi Árpád:
    Enniatin-termelő fuzáriumfajok azonosítása polimeráz-láncreakcióval.
    4. Magyar Mikológiai Konferencia
    Debrecen, Magyarország, 2008.05.29 - 2008.05.31.

  21. Kóti K., Huszti K., Naár Z., Kiss A., Szarvas J.:
    Kísérletek hústermékek húsösszetételének mennyiségi megállapítására PCR alapú módszerekkel.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2007.11.07 - 2007.11.08.

  22. J. Szarvas, M. Vastagne-Csorba, Z. Naár:
    Efficiency comparison of fungicides against fungal pathogens of cultivated mushroom.
    15th International Congress of the Hungarian Society for Microbiology
    Budapest, Magyarország, 2007.07.18 - 2007.07.20.

  23. Naár Zoltán, Kiss Attila, Rapi Sándor, Kozák Olivér:
    Heat transformation pathways of inulin and relavant technological development.
    Function Food Net workshop
    Budapest, Magyarország, 2007.03.26 - 2007.03.27.

  24. Kiss Attila, Naár Zoltán:
    Consumerfocusing complex traceability systems, new food parameters and deviced with new info-communication system.
    Functional Food Net workshop
    Budapest, Magyarország, 2007.03.26 - 2007.03.27.

  25. Kiss Attila, Naár Zoltán, Biacs Péter Ákos:
    Risk assessment procedure in a hungarian grape producing and wine processing company.
    XXXth World Congress of Vine and Wine
    Budapest, Magyarország, 2007.06.10 - 2007.06.16.

  26. Kiss Attila, Naár Zoltán, Virág Diána:
    Mechanistic, kinetic and biological aspects of photodecomposition of pesticides.
    10th International Symposium on Soil and Plant Analysis
    Hunfgarian Academy of Sciences, Budapest, Magyarország, 2007.06.11 - 2007.06.15.

  27. Kiss Attila, Virág Diána, Naár Zoltán:
    Peszticidek fotodegradációs mechanizmusának, kinetikájának és biológiai hatásának modellezése.
    MKE Centenáriumi Vegyészkonferencia
    Sopron, Magyarország, 2007.05.29 - 2007.06.01.

  28. Kiss Attila, Virág Diána, Naár Zoltán:
    Peszticidek degradációjának kinetikai, mechanisztikus és biológiai aspektusai.
    VIII. Környezetvédelmi Analitikai és Technológiai Konferencia
    Eger, Magyarország, 2007.10.10 - 2007.10.12.

  29. Kiss Attila, Rácz László, Naár Zoltán, Virág Diána:
    Microbial toxicity of herbicide derivatives produced with UV-photodegradation.
    XI. International Congress of Pesticide Chemistry
    Kobe, Japán, 2006.08.05 - 2006.08.13.

  30. Virág Diána, Naár Zoltán, Kiss Attila:
    Biological test experiments on modeling effect of pesticide decomposition products.
    4th International Plant Protection Symposium
    Debrecen, Magyarország, 2006.10.18.

  31. Kiss Attila, Naár Zoltán, Biacs Péter:
    EGERFOOD - a new regional science centre in North-Eastern Hungary.
    I. SAFE International Congress on Food Safetx
    Budapest, Magyarország, 2006.06.19.

  32. Naár Zoltán, Kiss Attila:
    Inulin-tartalmú funkcionális élelmiszerek kifejlesztésére irányuló kísérletek.
    Bio- és funkcionális élelmiszerek konferencia
    Szeged, Magyarország, 2006.11.07.

  33. Naár Zoltán, Dobos Anna:
    A fémtartalom és más edafikus paraméterek Trichoderma gombák koegzisztenciájára gyakorolt hatásának értékelése redudancia-analízissel.
    VII. Magyar Biometriai és Biomatematikai Konferencia
    Corvinus Egyetem, Budapest, Magyarország, 2005.07.05 - 2005.07.06.[követ]

  34. Naár Z., Király T., Szarvas J., Hajdú Cs.:
    A táptalaj összetételének hatása a termesztett csiperke kórokozóinak fungicid érzékenységére.
    Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak
    BCE, Budapest, Magyarország, 2005.10.19 - 2005.10.21.

  35. J. Szarvas, Z. Naár, Z. Nagy:
    Establishment of Agaricus – pathogen collection.
    1st Central European Forum for Microbiology
    Keszthely, Magyarország, 2005.10.26 - 2005.10.28.

  36. Z. Naár, J. Szarvas, Cs. Hajdú:
    Simplified method to study the colony morphology of various fungal species and isolates.
    Third Hungarian Mycological Conference
    Mátraháza, Magyarország, 2005.05.26 - 2005.05.27.

  37. Kiss Attila, Naár Zoltán, Biacs Péter:
    Complex food safety in Eger.
    International Congress on Food Safety: \"Nutrition and Food Safety: Evaluation of Benefits and Risks
    Budapest, Magyarország, 2005.06.11 - 2005.06.14.

  38. Varga János, , M. Balaskó, F.Kőrösi-, Naár Zoltán, :
    Assessing cadmium distribution applying neutron in moss trophical levels, located in Szarvaskő, Hungary.
    Advances in Neutron Imaging for the 21st Century
    The Pennsylvania State University, USA Pennsylvania, Egyéb, 2001.06.03 - 2011.06.06.

Szakkönyv

  1. F. Balaskó, F. Kőrösi, J. Varga János, Z. Naár :
    Ecological application of dynamic neutron radiography: Cadmium distribution, originated from transport vehicle fucls, on/in a spider among moss vegetation Budapest Neutron Centre Progress Report on the activities at the Budapest Research Reactor 1998-199.
    Budapest Research Reaktor (2000), 1 oldal
    ISBN 1418-8082

Jegyzet

  1. Kiss Attila, Naár Zoltán, Véha A., Eszes F., Győri A.:
    Technological and quality control aspects of meat production and authentication.
    (2009), 148 oldal

  2. Kiss Attila, Naár Zoltán, Murányi Zoltán, Lékó László:
    Relation of wine quality and wine technologies in respect of traceability and origination control.
    (2008), 123 oldal



umfteng eu okmt

A weboldal az EKF a TermészetTudás Főiskolája címet viselő, az Új Magyarország Fejlesztési Terv TÁMOP 4.2.3 Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja című pályázatán elnyert projekt részeként valósul meg.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Készítette: Juhász Tibor
© 2010 Eszterházy Károly Főiskola. Minden jog fenntartva.

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!